Dag 25: Markabygda – Borås (21 km)

Zondag 2 juli 2023

Eindelijk weer een mooie en zonnige dag vandaag. Ik sta weer vroeg op om mijn blog te schrijven en eet mijn ontbijt alleen op in de eetkamer. Job en Ineke nemen vandaag pauze en genieten van de zon. Juist voor vertrek zijn ze, speciaal voor mij, opgestaan om afscheid te nemen, want we zullen elkaar niet meer zien. Na deze pelgrimstocht trekken zij nog verder naar familie in het noorden, tot aan de Lofoten. Nog een laatste foto met Job vóór de herberg, voordat ik op pad ga.

Het loopt lekker buiten in droge kleren in de opkomende zon.

De eerste kilometers gaan over een slingerende asfaltweg naar beneden tot het niveau van het eerste grote meer van vandaag.

Rond het meer liggen akkers met graan en ook zie ik aardappelplantjes. Er zijn verschillende beken die het meer voorzien van water. Voorbij een brug kom ik op een verharde gravelweg door de bossen.

Dan kom ik bij een bord met prijslijsten, instructies en houten boxjes om post en misschien ook geld in te doen, want ik sta hier aan het begin van een oude tolweg.

De tolweg is ook verhard maar met meer grind. Deze weg bepaalt het grootste deel van mijn dagtocht. Hij slingert door bosgebieden, slalomt langs veel meertjes die ik niet zie omdat deze diep onder mij liggen of vanwege het dichte bos.

Ik zie in de berm veel orchideeën en ook weer die pluisjes in het veen.

Op een groot rotsblok halverwege neem ik pauze. Het loopt gemakkelijk op dit pad, maar het is ook wel vermoeiend dat herhaaldelijk stijgen en dalen. Hier en daar loop ik langs indrukwekkende rotswanden

Het eind van de tolweg is gemarkeerd door een neergelaten slagboom met daarbij instructies hoe je die slagboom omhoog krijgt om er langs te kunnen. Na een paar kilometer arriveer ik bij mijn herberg / boerderij.

Ik word ontvangen door een lief oud mannetje, Ola, die een klein beetje Engels spreekt. En dan zie ik ook Vic, de Britse police officer, weer. Al zijn slaapplaatsen zijn vooraf geboekt en betaald via Nordic Pelgrim, een Nederlands Bureau. Handig en zekerheid, maar geeft ook extra kosten en minder vrijheid om af te wijken van het verwachte. We maken ‘s avonds ons potje klaar: drie plastic zakjes aardappels, gehaktballetjes en een erwten prutje in de microwave. Yoghurt met jam als desert. Dit was ons bestelde diner. De boer verkocht ook nog home made bier, maar die was niet te drinken. Nog gezellig gekletst met Vic uit Ipswich in de avondzon.

Daarna ieder naar zijn eigen slaapkamer (vier bedden per kamer) en goed uitrusten voor de regendag van morgen.

2 gedachten over “Dag 25: Markabygda – Borås (21 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Lekker z’n droge dag voor jou en redelijk wandelen.
    Job en Ineke dus op tijd eruit voor jou dat is dan wel leuk van hun. Ik wens je morgen een fijne wandelroute toe. ×××

    Geliked door 1 persoon

  2. Bikkel hup alweer 21 km erbij . Fijn dat het zo goed gaat en dat je aardige mensen ontmoet.
    Wel apart met dat eten bestellen en zelf klaarmaken !
    Ze houden ook van hollandse pot die Noren !

    Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑