Dag 50: Ourense – Cea (22 km)

Woensdag 27 april 2022

De digitale kranten vertellen mij dat het vandaag Koningsdag is. Leuk voor Nederland, feest, mooi weer, even de zorgen vergeten: dansen, zingen, lachen en genieten. 

In de prachtige herberg zijn maar drie gasten, ik zit alleen in de grote keuken te genieten van m’n ontbijt en vertrek pas rond half negen. 

Ourense is een grote stad en het duurt heel wat kilometers voordat ik eruit ben. Eerst moet ik over de beroemde Romeinse brug.

Op de stoep staat een mooi beeld van het Ourense autorallyteam 1967-2006

Na een paar afslagen, raak ik verder verwijderd van de autowegen en beland ik op een steil weggetje naar boven, door een dorpje, langs een kerkje en over een autoweg weer verder steil omhoog. Heel pittig! 

Dan wordt het wat vlakker en op hoogte komt de zon langzaam door de wolken. 

Als ik wil stoppen om mijn regenjas uit te doen, zie ik de Nederlandse Letivia en de Zweedse Karin op een bankje zitten voor de pauze na de steile klim. Even kletsen, foto maken. Maar ik ga gauw verder, want ik ben laat vertrokken en wil nog een aantal extra kilometers maken vandaag. 

Kleine stille dorpjes passeer ik. Hier en daar ga ik een bar in voor een koffie. Aan de rand van een dorp staat een gebouw met op een bord: ‘Residencia tercera edad’, ofwel Residentie van de derde leeftijd. Leuk zoals ze een bejaardenhuis noemen. Sommige dorpen hebben een bijzondere mix van vervallen huizen naast splinternieuwe villa’s met een mooie tuin. Misschien een tweede woning van de rijke stedeling?

Tijdens de laatste kilometers word ik nog net ingehaald door een fikse regenbui die zich met veel gedonder hemelsbreed aankondigt. 

Sluiers van regen. Ik moet vlak voor de herberg toch nog even stoppen om mijn rugzak en kleding in de tegenstand te brengen. Eerdere plannen om 8 km verder te lopen naar een volgende herberg laat ik maar varen door die regen.

De herberg heeft een heel grote slaapzaal waar ca. 20 stapelbedden vlak naast elkaar staan. Ik ben de tweede gast, uiteindelijk slapen er hier ca. 10 mensen. 

Prima, zolang je maar niet in de bovenbedden hoeft te slapen. Na wat boodschappen doen en eten ga ik weer vroeg naar bed. Benieuwd hoe het slapen zal gaan met zovelen in één ruimte. Morgen ga ik weer voor een 30+km etappe. Het wordt mooi weer.

2 gedachten over “Dag 50: Ourense – Cea (22 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Zo……. de laatste loodjes. 👏🏼👏🏼
    Ik hoop dat je goed hebt geslapen. Hier een mooie zonnige koningsdag achter de rug. Albert z’n verjaardag vast gevierd, lekker buiten in de tuin met een lekker pilske erbij. Succes met de resterende kilometers. Xx

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat leuk om je te volgen, terwijl wij op een andere plek ook wandelen. Je kunt je zo inleven. Veel meer dan vanuit thuis ook al heb je de ervaring van wandelen.
    Succes met de laatste loodjes.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑