Dag 36 en 37: Salamanca

Woensdag 13 en donderdag 14 april 2022

Op woensdagochtend gaat de wekker al vroeg af. Erik vertrekt om iets na 7 uur uit het hotel om via Madrid met bus en vliegtuig weer terug naar NL te reizen. Ik zwaai hem uit.

Het waren gezellige dagen met Erik. Na de verrassing van het moment, begonnen we te praten, zoveel gedeelde interesses, en vooral ook het wandelen. Eind augustus willen we samen ook de Camino Primitivo gaan lopen in de bergen van Noord-Spanje.

Het zijn toeristische dagen hier in Salamanca. Ik zie een stad die langzaam ontwaakt uit zijn winterslaap: Koude nachten onder de 5 graden, maar nu toch ook steeds rond de 20 graden in de zonnige middag. De mensenmasssa’s worden groter op de pleinen en terrassen, in de winkelstraten en de parken. De ijsverkoop gaat goed en dat is een zonnig teken.

Ik ben een slome toerist geworden die door de straten slentert en hier en daar wat eet en drinkt, nog wat kerken bezoekt en buiten de historische stad opkijkt naar de kathedraal en café de Lis vanaf de Romeinse Brug.

Ondertussen breng ik ook een bezoek aan de plaatselijke wasserette, zodat alle kleren weer fris zijn voor de wandelingen van de komende tijd.

De Semana Santa is hier vooral een nachtelijke aangelegenheid wanneer de processies door de smalle straten vanaf de kathedraal naar de Plaza Mayor bewegen met religieuze beelden, brandende kaarsen, banieren met symbolen van kerkelijke genootschappen. Vooraan lopen vaak mensen met puntmutsen over hun hele hoofd met ooggaatjes. Een beetje eng. Altijd fanatieke mannen die hard aanzetten op hun blaasinstrumenten.

Op donderdagmorgen ben ik bezig met de planning van de volgende wandelingen en het reserveren van slaapplaatsen wat vaak nodig is, want het is druk geworden op de Camino. Sommige mensen beginnen in Salamanca hun Camino naar Santiago. Vrijdag reis ik door naar Zamora, vanwaar ik zaterdag door wil lopen tot aan Santiago. Mijn dochter Sofie is daar op 3 Mei: wat een weerzien!

3 gedachten over “Dag 36 en 37: Salamanca

Voeg uw reactie toe

  1. Jaap,als je toevallig in El Cuba de Tierra del Vino komt en wil slapen. Aan het begin van het dorp is een gezellige albergue waar de vrouw heerlijk kookt.
    Ik heb later voor hun een video gemaakt van zijn paarden.

    Like

    1. El Cuba del Vino was wel het plan maar alles zit vol tussen Santiago en Zamora. Ik start morgen (zaterdag) met wandelen in Zamora. Semana Santa en Santiago als start van de camino Santiago geeft veel drukte, zeker in april

      Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑