Dag 30: Cravant – Vaudonjon (26 km)

Dinsdag 2 mei 2017

Opgestaan met ontstekingspijn in mijn schouder, voelt als een brandende naald, Maurice geeft me een zalfje en een pil. Ik besef dat ik de laatste dagen de rugzak te los op de heupen heb gedragen. Daardoor is hij gaan hangen aan mijn schouders en ging het lopen moeilijker. Ik span hem nu zo strak mogelijk op mijn heupen en voel gelukkig de ontstekingspijn niet meer. De hele weg gaat goed, alleen de onsteking zelf is nog niet weg. We vertrekken onder lichte miezerregen, zware bewolking, koude wind. Het wordt een pittige dag. Veel langs een rivier lopen, door bossen met af en toe zeer steile hellingen.  

Langs de oevers van de rivier La Cure

Het lopen gaat goed, regen valt wel mee en als ik me begin af te vragen of we er onderhand zijn, zie ik boven op een de heuvels bedevaartplaats Vézelay liggen. Heel indrukwekkend. Nooit gedacht dat ik zover kon komen. 

Vézelay in zicht

Nog een klein eindje doorgelopen, als we aankomen bij onze b&b, op ongeveer 5 km van Vézelay. We worden welkom geheten door een uiterst vriendelijk Vlaams echtpaar dat een aantal jaren geleden de stap heeft gezet om alles in België achter te laten. Wij krijgen een heerlijke Leffe als welkom. Onze kleren gaan in de wasmachine, ’s avonds worden we naar een restaurant gebracht door meneer b&b en ook weer opgehaald. Alles erg luxe in de b&b, heerlijk slapen. 

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑