Dag 0: Berlicum – Breda – Bilbao – Oviedo

Donderdag 18 t/m zondag 21 augustus 2022

De Camino Primitivo loop ik met Erik van Oviedo naar Santiago de Compostela in ongeveer 2 weken. De route loopt door de bergen van de Picos de Europa in het noordwesten van Spanje.

Ik ga van start in Breda waar ik afscheid neem van mijn lieve dochter, Sofie, en achter het NS-station op donderdagochtend om half 11 de FlixBus instap richting Spanje. De reis verloopt goed, airco werkt, ik slaap, lees en luister muziek. Pauzes bij tankstations, grote stop in Parijs voor het avondeten in een restaurant vlakbij het busstation Bercy waar ik moet overstappen. Om half acht vrijdagochtend arriveer ik in Spanje, San Sebastián. Een paar uur rondgezworven, door het stadje en langs het strand.

De volgende bus naar Bilbao van de firma ALSA is luxer met goeie airco en op vrijdag om 15.00 uur arriveer ik in Bilbao. Highlight is het Guggenheim museum met deze keer een grote show met Oldmobiles. Ook schilderijen van de vaste collectie van o.a. Mark Rothko, Anselm Kiefer en Yves Klein

Ik heb een slaapplaats voor twee nachten in een studentenflat bij de universiteit. Deze flats zijn in de zomer leeg, studenten gaan naar hun ouders of waar dan ook, en de kamers worden tegen redelijke prijs verhuurd aan toeristen zoals ik.

Zondag heb ik uitgeslapen en werd ’s middags opgehaald in Bilbao door Erik die met zijn auto uit Bordeaux kwam. Daar had hij zijn drie kinderen naar hun moeder gebracht na 3 vakantie voor nog meer vakantiepret op de camping aan de Franse kust.

We vertrokken snel, snikheet buiten, door een prachtig landschap waarvan ik de plaatsnamen herken van de Camino del Norte in 2018. En onderweg een lekkere koffie in een lokale bar

De stad Oviedo is een oude stad, leuke straatjes in het oude centrum en op zondagavond een paar leuke, lekkere restaurantstraatjes.

We proberen zo om half negen nog een stempelkaart te krijgen in de kerk maar die is dicht. Maandag om 10 uur kunnen we weer terecht, Dat wordt dan een late start… Maar hier hoger in de bergen is het al minder warm. We komen terecht in een bijzonder restaurant: heel groot en toch een wachtrij. Als bijzondere attractie schenkt het personeel voor iedereen een glas cider in vanuit de fles hoog in de lucht in het glas laag bij de knieën.

Dan eindelijk naar onze gereserveerde slaapplaats in Hostal Alvarez (een sterren hotel). Sober, maar alles aanwezig, auto gratis voor de deur parkeren tot maandag 9 uur, dus prima. Tegen twaalven naar bed.

7 gedachten over “Dag 0: Berlicum – Breda – Bilbao – Oviedo

Voeg uw reactie toe

  1. Hallo Jaap,
    Wat leuk dat je weer een mooie tocht gaat wandelen, gezellig met een vriend.
    En voor mij weer leuk om jullie belevenissen weer te lezen.
    Ik zou zo zeggen, geniet
    Groetjes Marianne van de Rijdt

    Geliked door 1 persoon

  2. Blij verrast lees ik dat je weer een Camino gaat lopen. Nu met Erik. Heel veel groetjes aan hem en een goede Camino samen.
    Ik ga jullie deze 2 weken zeker volgen vanaf het water in Friesland waar Hans en ik onze jaarlijkse zeilliefde weer loslaten.
    BuenCamino, Elly

    Geliked door 1 persoon

  3. Hoi Jaap leuk om je / jullie weer te volgen. Veel wandelplezier en goede buurt onderweg! Lees en zie graag alle ontdekkingen dan reizen we een beetje mee ..ik nu vanuit de volkstuin gezeten tussen grote courgette bladeren en bloemenzee! Toi toi Nicolien

    Outlook voor Android downloadenhttps://aka.ms/ghei36 ________________________________

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑