Dag 92: Boadilla del Camino – Carrión de los Condes (26 km)

Maandag 3 juli 2017

Eerst statistiek. Vandaag ben ik precies drie maanden onderweg, nog drie weken te gaan. Ongeveer 2000 km gelopen. De blog is 10.000 keer bekeken. Wat een verhaal, wat een avontuur. Zo leuk dat mensen om mij heen zoveel belangstelling hebben. Ook zo veel inspirerende reacties! Wie weet, heeft er al iemand nagedacht over eenzelfde pelgrimstocht. Ooit. Alleen of samen. Te voet of met de fiets. Maakt niet uit: iedereen loopt zijn eigen pad, zeggen we hier. 

Als we vertrekken in de ochtendzon, komen we weer langs de vroege vogels.

De kerktoren met ooievaars vanuit de binnenplaats van de herberg

De lange hete wandeling wordt steeds zwaarder. Niet alleen de hete zon, maar vooral door gebrek aan afwisseling. Gelukkig komen pelgrims langs en dan begin je maar gewoon te kletsen. Nog steeds is Mariana mijn wandelmaatje. Ze is relaxed en de gesprekken verlopen moeizaam in langzaam Frans, maar zijn wel interessant als we het hebben over onze families, jeugd-herinneringen, drama’s in het leven en vriendschappen. Haar vader is kort voor de Camino overleden. Urenlang, dagenlang loop je naast elkaar of loop ik vooruit en zie haar later weer tijdens een rustpauze. Belangrijkste verandering tijdens de wandeling is dat de kilometerpaaltjes steeds een cijfertje lager aangeven richting 0 km. Eindelijk zijn we aangekomen bij de herberg van de Espíritu Santo, een groot kloostergebouw. 

De trap op naar de ingang van de slaapzalen en sanitair, rechts kleren wassen. Die zijn droog met deze hitte in een kwartier.

De dienstdoende zuster heeft de touwtjes strak in handen. Tegelijk met ons komen 8 jonge luidruchtige Zuid-Koreanen aan. Het gebouw heeft veel grote slaapzalen en sanitaire ruimtes. Ze brengt eerst de Aziaten naar een andere kamer, daarna brengt ze ons tweeën naar een grote ruimte waar 10 enkele bedden staan. Nog allemaal leeg. Uiteindelijk blijkt er niemand meer bij te komen en kunnen we heerlijk rustig slapen. 

3 gedachten over “Dag 92: Boadilla del Camino – Carrión de los Condes (26 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Beste Jaap,

    Wij genieten telkens weer van het lezen van jouw verhalen en de prachtige foto’s.
    In jouw laatste verslag vraag jij je af of er al iemand zou zijn die deze route ook wel zou willen maken omdat hij of zij enthousiast is geworden door jouw verslagen.
    Het is voor mij een stille droom om deze route met de fiets te gaan doen, mede ook gestimuleerd door jouw duidelijke weergave van de route met vermelding van de verschillende overnachtings plaatsen.
    Wie weet wordt deze droom nog eens werkelijkheid en zijn jouw verslagen hierbij een geweldig hulpmiddel !!

    groetjes Theo

    Geliked door 1 persoon

  2. Ja wie weet ga ik het ook nog eens doen. Ook altijd wel een verlangen geweest. Gefeliciteerd met alweer een mijlpaal. Kan me voorstellen dat je tegenop ziet tegen het einde, je zal het nog gaan missen.
    O dat hete mooie Spanje daar op die eindeloze wegen! Ik hou er wel van.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑