Dag 11: Carreço – Caminha (18 km)

Donderdag 20 juni 2019

De mooiste herberg van de camino moeten we helaas achter ons laten. Nog even met Hugo op de foto. Hij neemt ook van ons zwart-wit fotos zoals hij dat van alle bezoekers doet. Wie weet, komen we nog eens in een kunstwerk terecht. Zijn vrouw schijnt erg goed te zijn in die wereld.

Beetje lang en laat ontbeten; het is zo leuk hier!

Het is wat vochtig maar het regent niet. We dalen af en komen uit bij het strand waar we weer kunnen kiezen voor een plankenpad langs strand / duintjes en moestuinen en kleine akkertjes.

Het wordt steeds zonniger. Kilometers verder komen we aan in de grote toeristische badplaats Vila Praia de Âncora. Er zijn veel surfers in woest golvende zee. Eerst moeten we door het mulle zand en dan de boulevard op.

Ter plekke krijgen de dames zin in een rustpauze op het strand. Ze gaan lekker brood opeten uit de wind en slapen. Ik werk ondertussen mijn blog bij in een café. Na een koffie gaan we verder, langs de duinen over plankenweggetjes en een zandpad. Lange stukken langs en door dorpen.

Nog even een steentje leggen. Steentjes stapelen is wat pelgrims doen.

Dan arriveren we in Caminha. Daar is een feest aan de gang ter ere van het lichaam van Christus. Op straat sierlijke figuren van bloemen op groene conifeertakjes. Prachtig mooi, iedereen is op straat. Even kijken en praten en door met de gele pijlen volgen want we willen verder naar Spanje. Maar dan staan we voor de laatste herberg in Portugal en besluiten toch maar te blijven. Morgen naar Spanje.

2 gedachten over “Dag 11: Carreço – Caminha (18 km)

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑