Dag 27: Montigny-les-Monts – Roffey (29 km)

Zaterdag 29 april 2017

In een tropische hitte worden we wakker in ‘Le Clos Poli’. Mevrouw Poli heeft de avond ervoor een enorm blok hout in de haard gelegd. Als we de trap afkomen, blijkt ze al stilletjes het perfecte ontbijt te hebben neergezet. Het perfecte past bij haar, zeer dienstbaar en blij met elk compliment. Ze houdt van snel bewegen. Een voorzichtige opmerking, dat het iets te heet was in de kamers, maakt haar zichtbaar verdrietig. Dus zeggen we ook dat het goed is voor de spieren: als ze lacht is ze mooi. 

Mevrouw Poli heeft het ontbijt (schoteltjes op de kopjes koffie) klaargezet

Het landschap is zonder wijnbouw, door een bos met opgedroogde modderpaden. We nemen een pauze en Maurice werkt zijn inkepingen (aantal dagen) bij in zijn pelgrimsstaf.

Inkepingen bijwerken aan de pelgrimsstaf

Tijdens deze pauze duiken ineens twee pelgrims uit Venlo op, ze komen bij ons zitten op de boom en vertellen dat ze wandelen van Troyes naar Le Puy-en-Velay waar veel Fransen de camino starten. Daarna zullen ze weer gaan werken, ze hebben een maand ter beschikking, steeds een maandje eraan plakken en dan weer naar huis. Zoals je ziet zijn er veel soorten pelgrims, ieder doet het op zijn eigen manier.

In Ervy-le-Châtel nemen we een lunchpauze, even later weer door en zien hoeveel kilometers nog te gaan tot Santiago.

2010 km tot Santiago

Ondertussen wordt het zonning weer, volgens sommigen de mooiste dag van het jaar, dus tijd voor protection van het gezicht.

Protection van het gezicht

Na een lange wandeling door het gebied van de Zuidelijke Chablis en een lange route langs een kanaal arriveren we bij de b&b in Roffey. Alles daar staat in het teken van de santiago-gangers. De schelpen zie je zelfs in het bord van de avondmaaltijd.

Avondmaaltijd in Santiago-stijl

De b&b is ok, de mevrouw zeer gastvrij, voor wifi moeten we naar buiten, de matrassen zijn van springveren. Maurice en ik slapen in aparte kamers. We slapen allebei erg onrustig, ik denk dat hier het echte loslaten aan het beginnen is. De Camino.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑