Dag 70: Mont-de-Marsan – Benquet (10 km)

Zondag 11 juni 2017

Korte wandeling, dus een beetje uitgeslapen. Op weg naar de stad loop ik een wasserij in die geopend is. Dus alle kleren gewassen, heerlijk zo fris. Toen door de stad gelopen, op terrasjes gezeten, veel mensen rond de mairie waar men moest gaan stemmen voor de leden van het Franse parlement. 

Mairie van Mont-de-Marsan

Het is een mooie stad, zo gelegen aan een brede rivier. In het centrum is het ook best gezellig. 

Uitzicht vanaf de brug over rivier Le Midou

Dan, na het middageten, de wandeling naar het zuiden begonnen waar ik een chambre d’hôtes had besteld in een manoir, een oud landhuis.

Eerst kom ik langs een kerk waar ik even afkoeling zoek. Het is weer heet. 

Het kerkje in Saint-Jean, nabij Benquet

Even buiten Benquet kom ik aan in de Manoir des Manumis. Het is een landhuis van ca. 250 jaar oud, lange oprijlaan met een apart gebouw waar ik mag slapen. Mooi opgeknapt en onderhouden, landelijk ingericht.

Mijn slaapkamer 

De mevrouw van het landhuis is bijzonder aardig, kan goed koken en wijst me de weg. Even later komt ze me vertellen dat haar man liever geen pelgrim achter het huis (zwembad) wil zien. Dat kan storend werken. Meneer is namelijk ‘écrivain des romans’ (romanschrijver). O la la. Ik zal hem zeker niet storen. Ik voel me goed in vorm, heb heerlijk gegeten en ben terecht gekomen in een heerlijk bed. Beneden staat alles al klaar voor het ontbijt.

2 gedachten over “Dag 70: Mont-de-Marsan – Benquet (10 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een heerlijke kamer Jaap! Zeker fijn om even alleen op een kamer zonder geluiden van anderen… wat ben je al een eind gekomen! Ongelooflijk … en wat heerlijk om je verhalen dagelijks te lezen 🙋 Groet en liefs Ellen x

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑