Dag 3: Vessem – Postel (24 km)

Woensdag 5 april 2017

Nog steeds niet alleen, want om 8 uur meldt mijn nicht Esther zich aan het ontbijt in Vessem voor de wandeling van vandaag. Het is nat van de mist en op de grasvelden zijn onze schoenen snel donker van de dauw. Al snel volgen we de Kleine Beerze, een kronkelend beekje, waar de Kleine Beerze Boeren actief zijn met duurzame, biologische landbouw.

De Kleine Beerze

Op een gegeven moment gaan we bij Duizel een hek door en lopen we langs een wijngaard. Ik ben benieuwd of het nog iets oplevert in ons koude landje. Het is de eerste dag zonder hulp van mijn webmaster Erik (ziek thuis) en we raken dan ook halverwege verdwaald. Met behulp van onze iPhones en iPads en ook de gps komen we er tenslotte uit (de grote autobahn A67 oversteken, vergde enkele extra kilometers). ’s Middags kwam de zon er beter door en het werd zelfs mooi weer. Bij de grensovergang een kop koffie gedronken op het terras van een oer-Brabants koffierestaurant.

De grens met België

Tegen vier uur kwamen we aan bij de Abdij van Postel waar we met veel egards werden onthaald. Alles goed verzorgd daar, maar geen internet, geen wifi en telefoon uit.

Esther bij de abdij

Dus achter op het dagverslag. Peter komt Esther nog ophalen. Dan volgt een broodmaaltijd met pater Fredericus en Paul die ik had ontmoet in Vessem en nog zes Vlaamse studenten, Daarna lekker douchen en heerlijk tevreden slapen.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑