Dag 15: Santa Cruz de Bezana – Santander (trein)

Vrijdag 29 juni 2018

Vandaag naar de tandarts. Geen mooie wandeling, maar met de trein zo snel mogelijk zoeken naar de oplossing van mijn probleem. Want mijn kies doet pijn bij het eten tot diep in mijn onderkaak. Eerst bellen naar tandartsen in Santander. Dat is lastig als ze zo snel Spaans praten. Om 16.00 uur kan ik terecht. Tijd zat, dus ik ga mijn kleren wassen in de lokale wasserette. Snel aan de beurt, maar dat gaat niet zomaar. Is daar zo’n mannetje dat er fulltime werk lijkt te hebben. Grootste deel van de tijd besteedt hij aan het uitleggen van de machinerie, maten en prijzen, droog en schoon. Ik doe me dommig voor en hij neemt me alles uit handen. In mijn wachttijd loop ik buiten wat rond. Het is weer mooi weer vandaag. Dan zie ik een blije kies in de lucht hangen. Het blijkt van een tandarts op vakantie, helaas.

Blije kies

Dan vertrek ik naar Santander, neem wat Ibuprofen, ga lunchen en loop en bel nog voordat ik goed en wel bij de tandarts in de stoel zit. De locatie van de tandartspraktijk op mijn iPhone blijkt niet dezelfde als die in werkelijkheid. Maar goed, hij maakt twee x-ray-foto’s, verdooft plaatselijk de onderkaak en boort nog wat. Conclusie is dat het waarschijnlijk een ontsteking is van mijn wortelkanaal. Ik krijg antibiotica voorgeschreven, zodat ik me na de eerste pil, naast de plaatselijke verdoving en de Ibuprofen, lichtelijk vergiftigd voel. Ik regel een hotel in de stad en ga slapen tot de volgende ochtend.

2 gedachten over “Dag 15: Santa Cruz de Bezana – Santander (trein)

Voeg uw reactie toe

  1. Zo zielig Jaap maar je zorgt gelukkig goed voor jezelf en dit BLIJVEN doen
    Je geniet, Heb even niets laten horen maar lees met interesse je stories
    Hebben een welkomstkaartje aan je buurman gestuurd, horen wel wat.
    Het ga je goed met KIES en al!!
    goede Reis.

    Geliked door 1 persoon

  2. Oei, dat is niet mis, een wortelkanaalontsteking.😱. Hopelijk helpt de antibiotica en hoef je geen wortelkanaalbehandeling. Sterkte. Ik denk aan je.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑