Dag 24: Bagneux – Troyes (37 km)

Woensdag 26 april 2017

Gezellig ontbijt, gewassen kleren liggen naast de eettafel klaar om mee te nemen. Afscheid na zo’n leuke kennismaking is bijna emotioneel. Agnes en André. Het zou familie kunnen zijn. Zoonlief, die het landbouwbedrijf overneemt van zijn vader, maakt een mooie foto.

Partir c’est mourir un peu

Dan begint een zware dag. We kijken hoever we komen, omdat 37 km nogal ver is (voor mij) met zware rugzak. De route is eigenlijk vrij saai, want bijna 30 km langs een kanaal. Maar die weg is een zandpad en loopt volledig door natuurgebied van de rivier de Seine. Steeds na een of twee kilometer zie je weer een brug en dat doorbreekt de monotone wandeling.

Kilometers zandpad langs het kanaal

Een andere leuke afwisseling is de ontmoeting met een oud vissertje die blijft uitleggen dat het belangrijk is om niet thuis te blijven zitten als je met pensioen bent. Hij heeft zijn eigen manier van vissen en inderdaad succesvol. Vlak voordat we verder gaan, haalt hij een visje uit het water. Schattig te zien hoe trots hij is.

Trots oud vissertje

Eindelijk komen we aan in de buitenwijken van Troyes en nog zeker 6 km naar de kathedraal waar ook onze slaapplaats is gevestigd in een nonnenklooster. ’s Avonds in de stad gegeten met Maria en Maurice. Morgen geen wandeling meer, vrije dag om deze mooie middeleeuwse stad eens goed te bekijken.

3 gedachten over “Dag 24: Bagneux – Troyes (37 km)

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑