Dag 28: Cáceres – Casar de Cáceres (11 km)

Dinsdag 5 april 2022

Het is vandaag een kort stukje wandelen naar de herberg, daarna volgen dagen van 25-30km. Het weer zit wat tegen: de hele ochtend regen. Ik slaap uit en vertrek uiteindelijk om 12 uur wanneer het weer droog geworden is.

Volgens de verwachting is het koud (5 graden) en dat klopt. Maar de voorspelde regen voor ‘s middags blijft gelukkig uit; wat een mazzel! In de stad zie ik geen Camino-pijlen, dus ik volg de route op mijn I-phone. Wel zie ik een mooi tegeltje van de pelgrimstocht.

Vanaf de Plaza Mayor loop ik langs een vrij rechte lijn naar het noorden het stadje uit.

Steeds langs de asfaltweg die ik eigenlijk steeds volg.

Af en toe een klein lusje door het kale terrein naast de autoweg.

Het terrein is vrijwel vlak. De lucht is donker en dreigend. Er staat een redelijk windje. Na twee uren bereik ik het dorp dat opvalt door zijn moderne neutrale bouw en inrichting. Waar Mérida een stad van de Romeinen is en Cáceres een Middeleeuwse parel in dit afgelegen deel van Spanje, is dit dorpje Casar de Cáceres helemaal zonder historisch erfgoed.

Ik ben de straten doorgelopen en heb het kerkje bekeken dat gesloten was, maar heb geen bijzonderheden kunnen ontdekken hier. Ik ben misschien verwend.

Er schijnt hier een kaasmuseumpje te zijn en je kunt gaan paardrijden in de buurt. De omgeving waar ik morgen ga lopen, is dan weer wel bijzonder.

Mijn gereserveerde slaapplaats blijkt een soort modern nieuw wegrestaurant met driepersoons kamer en douche. En verwarming.

Ik installeer me, ga lang douchen en na een korte siësta loop ik het dorpje in, neem een warme koffie en doe boodschappen. Ik besluit om vanavond op de kamer te eten met yoghurt en fruit. Morgen echte klus: 33 km! Het belooft droog en zonnig te worden (en nog een beetje koud).

2 gedachten over “Dag 28: Cáceres – Casar de Cáceres (11 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Mooie verhalen Jaap! En goed te lezen dat je af en toe een kamer met verwarming hebt. Wat de seizoenen al niet teweeg brengen 😉 . Groet, Bert Q

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑