Dag 10: Namen (rustdag)

Woensdag 12 april 2017

Heerlijk uitgeslapen en de tijd genomen om de stad te bekijken. De Citadel beklommen tot aan het hoogste punt en afgedaald tot in de diepste tunnels. Het historisch centrum is echt de moeite waard om te bezichtigen, te shoppen en terrasje te pikken. 

Uitzicht op Namen vanaf de Citadel

Tunnel onder de Citadel

In de omgeving van het centrum voelde ik me niet altijd veilig, ik was getuige van een diefstal van drie blikjes bier uit een winkel. De eigenares achter hem aan, ze gilde om hulp maar niemand stak een poot uit. Even later zag ik de dief, een lange slungelige dronken Wallon met zijn vrienden, elkaar als idioten toeschreeuwen, duwen en trekken. 

Maar toch ook heb ik genoten van het mooie weer in deze stad. Alles ruikt naar vakantie. In België zit de vakantie er na Pasen op. En de mensen zijn relaxed. Ze praten makkelijk, af en toe hoor ik griezelige dingen over wat Trump nu weer uithaalt, maar ik laat alles zoveel mogelijk van me afglijden, wat moeilijk lukt overigens. ’s Avonds uitgebreid gegeten, een heerlijke maaltijd agneau grillé met een fris bier uit de streek. Zeer tevreden met deze rustdag, was nodig (toch 10 km gelopen). Maar ik begin geliefden, familie en vrienden wel te missen. Gelukkig is er iets als Facetime. Morgen weer op pad.

2 gedachten over “Dag 10: Namen (rustdag)

Voeg uw reactie toe

  1. Hoi Jaap. Met interesse je blog gelezen. Pas 10 dagen onderweg en dan al zoveel gezien en zoveel mensen ontmoet! We zitten in Hongarije en hebben niet altijd internet. Zijn benieuwd naar de verhalen van gisteren en vandaag. Groeten uit het jou bekende Varong.

    Albert en Riny

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑