Dag 22: Fuente de Cantos – Zafra (24 km)

Woensdag 30 maart 2022

Gisteravond waren we met een clubje van vier in de kroeg, daarna ging ieder naar zijn eigen kamertje en zijn we allemaal apart opgestaan en vertrokken. Na een kort ontbijt op mijn bedrand loop ik de gang op en zie ik dat alleen Carla nog niet weg is. Ook zij wil af en toe helemaal alleen lopen en op haar gemak een pauzetje of een fotootje nemen. Connor (en ik ook wel) is een echte doorloper en kan makkelijk pauzes overslaan.

Ik loop door de smalle straatjes langs de kathedraal met de verlichte klok: 8 uur. Jammer dat deze ook nu weer dicht is.

Zo is ook een heel klein kerkje gesloten waar ik door de tralies voor het raam toch een foto kan nemen van een prachtige Madonna.

Ik zie zo gauw geen cafeetje open voor een ochtendkoffie en ga verder naar het uitgestrekte buiten.

Vandaag weer een bewolkte lucht, het is fris met een flinke wind. Het terrein is zwak golvend, weinig moeite om te lopen vandaag. Uitgestrekte akkers met olijfbomen en ook wijngaarden; dan zie ik in de verte aan de horizon de beroemde stier van de Rioja opduiken.

Een mooie wandeling, maar weinig zon en dat is jammer. Bij veel zon zou ik hier de schaduwbomen missen, want het is maar kaal hier.

Dan wordt het nog even spannend wanneer ik mijn weg mag zoeken door of langs een waterstroompje.

Verspreid op grote afstand van elkaar liggen de boerderijen met eromheen de kaalgelopen en volgepoepte grond van scharrelvee. Omheind door aan elkaar gemetselde keien muurtjes en ijzeren golfplaten, hier en daar voorzien van schaduwdakjes. En altijd die honden die vreselijk tekeer gaan.

Langzaam nader ik de bestemming en zie dat hier een aantal spoorlijnen bij elkaar komen.

In het historische stadje Zafra ga ik slapen in de pelgrimsherberg Vincent van Gogh.

Waarom die zo heet, daar ben ik niet achter gekomen, want de beheerder kan alleen maar Spaans en glimlachen. Mijn beste Spaans is niet goed genoeg. Maar ik zie veel ‘Van Gogh-achtige’ schilderijtjes hangen, ze zijn zelf ook groot liefhebber van het schilderen op papier.

Mooi stadje, de kathedraal opgesloten door de smalle straatjes en is niet toegankelijk. Ik doe mijn wasje en op het dak is het ideaal weer: harde wind en volop zon.

Lekker wat eten en drinken op een terras, voorraad inslaan en op de slaapzaal is het al gauw heel stil. Wondjes op mijn hiel genezen langzaam, steeds weer een pleister erop en doorgaan. Verder doet mijn lijf het goed.

Een gedachte over “Dag 22: Fuente de Cantos – Zafra (24 km)

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑