Dag 21: Monesterio – Fuente de Cantos (21 km)

Dinsdag 29 maart 2022

We ontbijten in het kleine slaapkamertje, laten de kamersleutel beneden in een brievenboxje en lopen het pleintje op. Het barretje tegenover de hostel is al open, dus we gaan eerst een lekkere warme café con leche pakken. Dan vertrekken we, het dorp uit. Het is droog, bewolkt en fris.

De regen is uitgebleven en het zal – op een paar druppels na – verder droog blijven. Soms in de middag komt de zon er zelfs doorheen. Als we zo voortgaan, zien we wel achter en naast ons de donkere regenluchten, dus we hebben veel geluk.

Vroeg in de ochtend geeft altijd mooi licht over het landschap.

De muurtjes, de steeneiken, varkens of koeien in de wei: het sfeertje verveelt niet.

Het is niet moeilijk of vermoeiend vandaag: over zwak golvende lange hellingen dalen we over het geheel iets af van 700m naar 600m bij aankomst. Het pad is verhard en loopt heerlijk.

De enorme ruimte in het landschap maakt je klein en geeft je tegelijk een groot gevoel van vrijheid. Dan zien we aan de horizon het dorp liggen als een soort witte streep onder een mistige lucht.

We vragen ons af hoe het hier zal zijn in de zomermaanden wanneer de temperatuur op zal lopen tot boven de dertig graden. Er zijn vrijwel geen bomen, geen schaduwplekken en onderweg, zoals vandaag gedurende 20 km, geen dorpjes. Wel af en toe een scharrelvarkensboerderij.

In het dorp is het even zoeken naar het hostel; het blijkt een mooi hostel-restaurant, goeie bediening en alleen maar eenpersoonskamertjes. Terwijl bedjes worden opgemaakt, drinken we wat op het terras in de zon. Dan zien we ook Fer verschijnen; hij heeft afscheid genomen van zijn wandelmaatje Ad uit Bladel die uiteindelijk met een taxi is vertrokken richting Sevilla. Met z’n vieren eten we vervolgens een dagmenu. Keigezellig.

Met Fer loop ik later nog het dorp in om een kaarsje te branden, maar helaas zijn alle kerkjes zijn op slot. Daarna wat drinken in de bar.

Iedereen gaat vroeg naar de kamer, voetbal kijken (NL-Dld) of Netflix. En wat eten wegknabbelen of iets opdrinken van wat we in de lokale SPAR hebben gekocht. En dan…lekker slapen.

2 gedachten over “Dag 21: Monesterio – Fuente de Cantos (21 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Lieve broer wat ga je weer lekker. Wat zou ik dat ook geweldig vinden.
    Maar helaas. dus geniet ik van je reisverslag. groetjes uit Veldhoven.

    Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑