Dag 41: Charenton-du-Cher – Saint-Amand-Montrond (10 km)

Zaterdag 13 mei 2017

Vannacht donder, bliksem en regen. Verwarming deed het niet, gewassen kleren niet droog. Gezellig ontbijt met Jos, Kiek en mevrouw Mativon. Mevrouw praat veel en binnensmonds, dus ik moet veel vertalen. Ze heeft een dochter en voor zo ver ik begrijp zijn er geen mannelijke erfgenamen. Zo heeft iedereen zijn eigen problemen. We nemen afscheid voor het huis.

Afscheid van mevrouw Mativon

Weer een rechte asfaltweg naar de volgende stopplaats. Zo heb ik minder last van mijn voeten, op onregelmatige zand- en grindpaden riskeer ik verzwikte voeten.

Gisteren heb ik met Erik in NL getelefoneerd om steunzooltjes op te laten sturen naar Saint-Amand-Montrond. Hij heeft dat inmiddels goed voorbereid en een pakketje samengesteld met noodzakelijke boekjes en kaarten voor de pelgrim. Gistermiddag verstuurd vanaf DHL-Eindhoven en vanmorgen al vroeg aangekomen op vliegveld Orly in Parijs, zo vertelt mij de DHL-site.

Even voordat ik het stadje Saint-Amand binnenwandel, neem ik een rust op een provisorisch bankje. Nog geen vijf minuten later zie ik het tweetal, met wie ik de nacht heb doorgebracht, lachend op mij af komen. Kiek heeft het ook goed naar de zin.

Kiek en Jos

Al gauw komen we aan in het centrum, waar we gaan lunchen. Ik ga overnachten in dit stadje en Jos en Kiek gaan nog door naar een volgende plaats, ca 8 km verder. Afscheid nemen dus op het terras voor het restaurant. Op dat moment wordt mijn naam geroepen?! Het is Maria, de vrouw die ik een paar weken eerder voor Troyes ontmoette, toen ze ’s nachts met haar tentje in het bos had gekampeerd. Leuk weerzien, ze zit op het terras met een NL pelgrimma (voor drie weken) en met Annie, een Fransduitstalige pelgrimma (voor Santiago).


Annie en Maria

Jos en zijn vrouw gaan er vandoor, ik maak een afspraak om die avond met Maria en Annie naar het theater te gaan. Het is een alternatief studententheater waar een acteur op eigen wijze (veel humor) invulling geeft aan Faust. Ik kon het allemaal goed volgen in het Frans. Ik kijk vooruit: het aantal pelgrims neemt langzaam maar zeker toe. Het blijft nog even zonnig weer.

Voorstelling van Faust

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑