Dag 14: San Pedro da Ramallosa – Vigo – Redondela (17 km + bus/trein)

Zondag 24 juni 2019

Vandaag is de weersverwachting regen, maar het is droog als we naar buiten gaan. We willen wandelen tot de bebouwde kom van Vigo. Daarna door met de trein. Die treinreis is nodig, omdat we anders een dag te laat in Santiago arriveren.

We starten weer langs de zee, af en toe het strand op over rotsen en zand.

Er staan hoge golven, er wordt volop gesurft. Dan gaan we via een dorp van hoge muren, die om de tuinen staan, langs smalle betonnen straten omhoog en omlaag.

In zo’n muur staat zie ik bij het huisnummer een bijzonder tegeltje geplakt.

En komen terecht tenslotte in een bos. Vochtig, overal water.

Dan bereiken we de de buitenwijken van Vigo. Het is zondagochtend, maar de drukte is toch overweldigend voor ons: liefhebbers van natuur en landschap. We besluiten op de bus te stappen, richting kathedraal. We komen in het centrum terecht (er schijnen meerdere ‘kathedralen’ te zijn als je het de mensen vraagt. De ene wordt verbouwd, de andere is dicht). We komen zo bij het Officia de Turismo. En weten we waar we de trein kunnen pakken naar Redondela.

in het centrum is een een belangrijk oriëntatiepunt: het beeld van de meermin. Het staat op 10m hoge zuilen en heeft een rare oude mannenkop.

Op een pleintje zijn onder een brandende zon de terrassen vol onder de parasollen. Tijd voor een gezonde lunch bij de Polbo bar: een overheerlijke Paella.

In het treinstation zien we meerdere Santiago-gangers die de trein nemen naar Pontevedra. Onderweg in de trein zien we nog de grote brug over de Ria de Vigo alvorens we in de stad van onze eindbestemming van vandaag (Redondela) aankomen.

5 gedachten over “Dag 14: San Pedro da Ramallosa – Vigo – Redondela (17 km + bus/trein)

Voeg uw reactie toe

  1. Ha Jaap, nog steeds met heel veel plezier “beleef” ik jr blogs.
    Bij het lezen van de,e blog moest ik een pretlachje can toevalligheid (hoewel: toeval bestaat niet😉) onderdrukken.
    Gisteren zijn vrienden van ons opa en oma geworden van een kleinzoon met de naam “Vigo”. Ik had van deze naam nog nooit gehoord.
    Zij vertelden dat het een Scandinavische naam is, maar blijkbaar ook van een kustplaats langs de Portugese Camino in Spanje.😊

    Like

    1. Hoi Theo, zoals je ziet, ik ben toch maar weer begonnen aan de blog, ik heb er geen spijt van; fijn te horen dat je hebt genoten!

      Like

  2. Ha broertje. Wat is het weet héérlijk om je verhalen te lezen. Brengt ons ook weer en beetje terug naar het stukje Europa waar ook wij verliefd op zijn geworden. Wij doen het wel met de auto maar ook dan is het prachtig. Fijn om af en toe nog even weg te dromen en terug te denken aan onze super mooie reis. Liefs en succes met de laatste loodjes, maar die zijn voor jou en peulenschil. Liefs Han☘☘☘

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑