Dag 5: Mol – Tongerlo (24 km)

Vrijdag 7 april 2017

Vroeg vertrek om ca 7.15 uur, samen met broer Bas gaan we op zoek naar een hondenuitlaatpaadje dat hij nog kende van vele jaren terug. Nou, het moeras tussen de autosnelwegdijk en de spoordijk was na het overlijden van zijn hond, veranderd in een drassig rietveld met ondoordringbare braamstruiken en omgevallen berkenbomen. Steeds verder liepen we vast op zoek naar een houten bruggetje. Uiteindelijk gevonden. Dit gesjouw in de jungle had ik eigenlijk al 60 jaar geleden met hem willen doen. Met je 6 jaar oudere broer survivallen zou iedereen wel willen! Afijn, we zijn er tenslotte uitgekomen en hij keerde terug door langs het spoor te lopen en ik liep vervolgens langs de gebaande paden richting Albertkanaal.

Afscheid van Bas

Tijdens het wandelen werd ik steeds weer verrast door opmerkelijke teksten op Vlaamse verkeersborden. Zoals de straatnaam Wilders voor een doodlopende zandweg. Het eerste camino-teken van de Sint-Jacobschelp bij het pad van de Grote Neet.

Opmerkelijke straatnaamborden

Eerste teken van de camino

Na doorsteek van de Wilders, kom ik van het boerenland op het grote Albertkanaal. Leuke oefening al die korte hellinkjes. Het weer is nog steeds ideaal, weinig zon, amper wind en vooral geen regen.

Albertkanaal

En zo komt langzaam maar zeker Tongerlo in zicht. Als ik in een bosrijke laan loop, word ik uitgenodigd door Willy en Mady. Zij hebben de camino gedaan in veel varianten en gaan eind april weer samen op pad voor zover het fysiek lukt. Heerlijk koffie gedronken, fotoalbum bekeken. Sterke mensen!

Met Willy, trotse Santiago-veteraan

Na afscheid arriveer ik in de abdij van Tongerlo: indrukwekkend. Liefdevol onthaal, gebedsdienst bijgewoond, gezellig gegeten met drie andere reizigers en in een eeuwenoud klein kamertje ben ik gaan slapen.

Een gedachte over “Dag 5: Mol – Tongerlo (24 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Jaap wat fijn om vanuit den Bosch mee te mogen lopen als een vlieg op je schouder:)) mooie verhalen. Hopelijk heb jij vandaag ook heerlijk weer. Veel plezier!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑