Dag 15: Bach – Cahors (26 km)

Dinsdag 31 augustus 2021

We genieten van een uitgebreid Frans ontbijt. Ik krijg een sandwich mee voor de lunch, Dorien krijgt yoghurt en een paar eitjes mee. Tenslotte ook wat fruit. We nemen afscheid van Josette en Claude en hun mooie gîte.

Het wordt een flinke afstand vandaag en het wordt heet, dus iedereen vertrekt vroeg. Eerst Dorien, later ik ook. Steeds weer kom je bekende mensen tegen waaronder nu Brigitte. Na de eerste kilometers in een bos komen we de kunstwerken tegen die lokale artiesten hebben gemaakt van de stenen hier. Een schilderij in blauw.

Het is een mooi wandelgebied hier in de Causse, waar oppervlaktewater schaars is en de aanleg van paadjes heeft geleid tot stenenverzamelingen waarmee bijvoorbeeld bankjes worden gemaakt in het bos. Veel muurtjes, rode grond met veel stenen erin.

De temperatuur stijgt, de zon brandt om onze kop. Op grotere hoogte zijn grote bomen schaars en daar is dus weinig schaduw.

Eindelijk komen we terecht op een smalle bergrug die aan beide kanten, naar links en rechts steil afdaalt. We naderen de stad Cahors

We dalen af naar de stad en vlak voor de brug slaan we rechts af naar onze overnachtingsplek. Sober, bescheiden en ook de maaltijd is vrij matig. Als we ons geïnstalleerd hebben gaan we nog even naar het centrum van de stad om informatie te krijgen over openbaar vervoer vanaf Cahors naar verdere pelgrimsplaatsen.

We hebben immers niet genoeg tijd om de hele tocht tot de Pyreneeën te voet af te leggen. We moeten ergens de knip maken en een stukje vervolgen met bus en/of trein. Daarvoor gaan we naar Office de Tourisme en krijgen wat informatie om te bestuderen. ‘s Avonds maken we een plan.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑