Dag 25: Troyes (rustdag)

Donderdag 27 april 2017

Troyes is heel bijzonder. Het heeft een middeleeuws centrum met vakwerkgebouwen: bruin eikenhout met daartussen wit pleisterwerk. Het is ook een gezellige stad, veel jonge mensen ook, kromme straatjes met voorovergebogen gevels die blijkbaar toch overeind blijven staan. Er wordt veel aandacht besteed aan deze gebouwen, men is er trots op. In het midden is het Bureau Touristique dat waarschijnlijk als enige in de moderne tijd is opgetrokken in de oude stijl: hier dus geen rare krommingen of scheve schuine vloeren. Hier, bij Toerisme hebben we extra gevraagd voor overnachtingsadressen. Het blijkt dat de adressen steeds schaarser worden en steeds vaker bezet zijn. Wij zijn ook gedwongen om de komende dagen van de oorspronkelijke route af te wijken, anders lukt het niet een slaapplaats vinden.

Centrum van Troyes

Kathedraal van Troyes

De kathedraal van Troyes wordt gereviseerd en staat op straatniveau achter hekken, ook het plein wordt opnieuw aangelegd. Het is een zeer indrukwekkende grote kerk, net als in Reims halen we ook hier een mooie stempel als herinnering.


Genieten in Troyes

Natuurlijk ook op een terrasje in de zon, maar het was toch koud. Ik ben heel gelukkig met het droge weer, maar de temperatuur komt toch niet boven de 12 graden. ’s Nachts net boven het vriespunt. De komende week zal de temperatuur toenemen, maar krijgen we ook te maken met regen.

De wandeling in deze stad doe ik in lichte sandalen. Een beetje stram gevoel, stijvig, maar geen blaren. Ik heb dikke enkels gekregen en mijn kuiten zijn keihard; nieuw spierweefsel. Mijn neus is niet om aan te zien, verveld door de zon en weer opgedroogd. Enige problemen zijn mijn darmen. Toch probeer ik zo goed en gebalanceerd mogelijk te eten. Maurice herinnert mij er steeds weer aan om meer water (en ook meer pils) te drinken. Blijkbaar heeft iedereen een zwakke plek in zijn lijf. Tenslotte ga ik de komende dagen nog op zoek naar een kapper. In de stad was de coiffeur nogal prijzig.

’s Avonds lekker uit eten met Jos en Daniel, daarna weer terug in het nonnenklooster waar Maurice en ik de laatste telefoontjes plegen voor slaapplaatsen de komende nachten. Ik prijs me gelukkig met de vele reacties van jullie, mijn volgers, lezers, familie, vrienden. “I never walk alone”. Iedereen geniet in NL van de Koningsdag.

3 gedachten over “Dag 25: Troyes (rustdag)

Voeg uw reactie toe

  1. Zo Jaap, wat is je reisverslag toch steeds weer fijn om te lezen. Voel me dan weer een beetje verbonden. Ik denk zoveel aan je. Zorg wel goed voor jezelf hoor!
    Liefs je zusXXX

    Like

  2. Lieve Jaap. We genieten geweldig van je schitterende foto’s en je mooie beschrijvingen. Al vaak je teruggemailed, echter steeds mislukt(leeftijd!!!) nù moet het lukken. Wat een voorrecht om dit allemaal te mogen beleven, héél bijzonder. Voorstel. geef je verhalende reis met pictures, uit , dat wordt een; BESTSELLER. Jaap blijf GENIETEN. Lieve groet Hans en Annelies

    Geliked door 1 persoon

  3. Hoi Jaap, wat een mooie verslagen en leuke foto’s. Ik voel helemaal met je mee als het op ’t eind van de dag moeilijk is om een slaapplaats te vinden. Het is je tot nu toe gelukkig gelukt. En ik geniet ook met je mee als je mooie mensen of mooie dingen tegen komt. Ik zou zo met je mee wiilen lopen, alleen is mijn conditie lang niet zo goed als die van jou. Ik blijf je verslagen met heel veel plezier lezen en soms begin ik weer van voren af aan, gewoon omdat jouw manier van schrijven ze zo leuk maakt om te lezen. Blijf genieten van je mooie tocht, ik blijf je volgen. Groetjes Marloes

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑