Dag 58: Thiviers – Sorges (19 km)

Dinsdag 30 mei 2017

De camping heeft geen ontbijt, dus Kris en ik gaan terug naar het stadje, naar de bakker voor een koffie, croissants en een pain au chocolat. Heel handig, zo’n ontbijt bij de bakker. We hebben onze regenkleding aan en hoes om de rugzak.

Kris is klaar voor de dreigende regen

Dreigende wolken begeleiden ons dan ook gedurende de gehele dag. 

Dreigende luchten

Halverwege haakt Kris af, ze gaat verder met de ‘autostop’ oftewel liften. Ze is moe. Ik denk o jee, maar na enig doorvragen blijkt dat ze waarschijnlijk al in Antwerpen is begonnen met deze strategie: 10 km lopen, daarna liften naar de volgende pelgrimsherberg, eten, slapen, ontbijten, betalen, stempelen. Ze heeft op een A-4-tje alle stopplaatsen geprint met de loopafstand. Geen kaart, geen boekje, laat staan gps of digitaal met mobiel. En vooral aansluiten bij anderen. Zoals ik al eerder zei: iedereen doet het op zijn eigen manier. In ieder geval heeft ze het heel erg naar de zin. 

De kruisgang van Jezus in de oude kerk van Sorges

In Sorges is de oude kerk in zeer goede staat, waarschijnlijk met veel investering hersteld. Aan de muur hangt de kruisgang van Jezus, gemaakt door een recente kunstenaar in brons. Als je de kerk binnenkomt, kun je het licht achter de kunstvoorwerpen aandoen. Dat geeft een erg mooie effect. 

Achter de kerk is het pelgrimsonderkomen. Dat wordt gerund door de Franse vrienden van Sint-Jacobus, elke veertien dagen een ander (gepensioneerd) stel. Vaak lijken deze stellen op elkaar: hij is de patron en zorgt dat de regels worden nageleefd, terwijl zij zich vooral bezig houdt met wasdingen en het bereiden van de maaltijd. En het eten was werkelijk voortreffelijk. Aan het eind van de dag bleek dat we met in totaal 7 mensen naast en boven elkaar sliepen met alle geuren en geluiden van dien. Ik sliep gelukkig bij het open raam en de snurkers sliepen verderop. Zonder oordoppen slaap ik hier redelijk doorheen. Alle anderen hadden wel slecht geslapen. 

Pelgrimsbeeldje

Een gedachte over “Dag 58: Thiviers – Sorges (19 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Hoi Jaap mooie tocht weer zeg. De overnachtingen zijn steeds een verrassing waar dat weer zal plaatsvinden niet, spannend hoor en dat er flink gesnurkt wordt kan ik me voorstellen als je moe maar voldaan op je bedje valt.
    Genieten doe je, dat lezenl we in je mooie verslagen.
    Succes met je indrukwekkende reis!
    Liefs van ons!

    Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑