Dag 64: Sainte-Foy-la-Grande – Pellegrue (21 km)

Maandag 5 juni 2017

Bij het opstaan zie ik achterop mijn kuit een klein rood wondje met daarop een teekje. Plat. Leeg. Ik kan hem gewoon eraf halen. Fotootje maken. Het beestje blijkt nog te leven. Ik begrijp het niet. En…. heb ik nu een probleem? Ik voel niks, zie wel een rood wondje, maar verder niets. Voorlopig even niets doen of vragen aan een apotheek. Na ontbijt in het hotel ga ik op zoek naar een winkel: kruidenier, bakker, apotheek. Maar ja, ’t Is weer eens een feestdag, dus vooral een ‘alles is gesloten’ dag. In en rond de kerk zie ik geen feestelijkheden vanwege pinksteren, iedereen is vooral binnen als ik zoekend door de straten loop. Ook de Lidl is de hele dag gesloten. Een bakkertje verkoopt stokbrood-sandwiches met ham en kaas en dat is lekker voor onderweg. Na een kort bezoek aan de kerk met een verzoek aan mijn engeletjes om wat extra steun vandaag, vertrek ik. 

Ingang van de kerk

Ik voel me nog wel slap en moet nog wel verder herstellen, vooral ook flink bijeten denk ik maar. Het is mooi weer en dat maakt de tocht sowieso weer tot een groot genieten. Vooral de luchten zijn weer erg mooi vandaag, de regens zijn voorbij, hoop ik.

Mooie wolkenluchten

Dan kom ik in een klein dorpje waar toch weer zo’n prachtig klokkentorentje staat. 

Mooi kerktorentje in Les Lèves-et-Thoumeyragues

Mijn sandwiches heb ik al op als het na 12-en steeds warmer wordt. Nog een uurtje verder besluit ik te stoppen met de wandeling. Ik ben erg moe. Ik denk dat ik toch al veel heb gelopen op deze eerste dag, zo’n 15 kilometer. Ik ga verder met de autostop. Net als afgelopen vrijdag, duurt het ook nu niet lang voordat ik een lift heb. Binnen 10 minuten. Het is een flinke bestelbus, een beetje rammelig, wit met gekleurde stickers of losse schilderwerkjes erop. Er is alle ruimte om te stoppen, dus ik loop langzaam naar de bijrijder. Ik zie twee leuke meiden, fris en vrolijk, de Franse Carolie en de Duitse Joanna. Ik vertel waar ik naar toe wil: nou daar hadden ze nog noooit van gehoord, heel hard lachen. Het lag op hun route. Carolie had die ochtend deze ‘camper’ gekocht en samen reden ze nu naar de vakantiestranden aan de Atlantische kust. Nou, ze hadden er zin in. Het is ontzettend gezellig in het busje. Ik zit achterin op een stoel in het keukentje onder de kastjes. In een gordel. We praten Frans, Duits en Engels en ik denk dat iedereen wel mee had willen rijden tot aan het strand. Maar dat was niet het plan. In Pellegrue aangekomen, willen ze nog allemaal selfies maken. En met mij erbij, de eerste lifter van hun camperavontuur.

Carolie, ik en Joanna 

Van zoveel positieve energie knapt een mens op. In Pellegrue staat in het centrumplein een overmaatse markthal. Daaromheen de mairie, een bar, een restaurant, office de tourisme en nog meer. Maar alles is gesloten. Boven de office de tourisme is echter de slaapplaats voor de pelgrims. De luiken staan open, je ziet de stapelbedden staan.

Office de tourisme met de slaapkamers erboven

Het was onmogelijk geweest om deze slaapplaats in het pinksterweekend te boeken. Gelukkig had Rob mij de deurcode geappt. Via deze deurcode kom ik binnen: twee Franse gepensioneerden slapen in de slaapkamer, voor mij resteert een plek in één van de twee stapelbedden in de keuken. Het wordt een rustige middag en avond. Ik werk mijn verslagen bij en zie de Fransen op een terras zitten met bier. Dat terras is zojuist open gegaan. Later ga ik daar ook even wat drinken; als ik wegga wordt de bar gesloten. Prima, maar er is niets te eten. Ik maak mijn laatste beetjes op en bewaar een beetje kaas met oploskoffie voor het ontbijt morgen. Er is hier zelfs geen bakker. ’s Avonds gaat het regenen. 

12 gedachten over “Dag 64: Sainte-Foy-la-Grande – Pellegrue (21 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Dag Jaap, elke morgen bij het ontbijt kijk ik uit naar je verslag. Het is een gewoonte geworden die ik ga missen als je straks je doel bereikt hebt! Ik lees over de tegenvallers en de pech die je af en toe hebt. Maar ook over de leuke ontmoetingen, de mooie luchten en hoe je weer verder wandelt op je camino. Sterkte en geluk op je verdere route! Hartelijke groet, Rina

    Like

  2. Tjongejonge beetje heftig zeg!
    Maar vooral die tekenbeet houdt die goed in de gaten Jaap.
    Maar respect hoor hoe je op tijd de pas op de plaats maakt.
    Wat leuk met die meiden in dat busje was wel lachen!
    Nou Jaap veel loopplezier!
    Liefs Nel

    Like

  3. Nou Jaap, ik had het wel met je te doen toen je zo ziek was. Gelukkig ben je weer opgeknapt en kan je verder. Wat die tekenbeet betreft: houd die goed in de gaten. in folders wordt aangeraden om de datum van beet te noteren en te controleren of er geen rode kring verschijnt. Dit is dan het teken dat de beet besmet is. (eerste fase). Je kan er dan goed nog iets aan doen met een antibioticakuur. Het is zeker raadzaam om daar bij een apotheek (of arts) naar te laten kijken.
    Ik app je wel een website met informatie, oké?
    In ieder geval heel veel succes en ik blijf je mooie verhalen over je mooie wandeltocht met veel plezier volgen.

    Like

  4. Hoi Jaap, we zijn nu een paar dagen verder en ik hoop dat je bent opgeknapt.

    En ik ben benieuwd hoe het met de tekenbeet gaat. Een rode vlek met een rode ring eromheen en griepverschijnselen zijn geen goed teken. En helaas kan ik van dichtbij zien welke schade de ziekte van Lyme aan kan richten. Aan de positieve kant, maar 5% van de mensen met een tekenbeet raakt besmet.

    Je oren zullen af en toe wel piepen. We bespreken namelijk regelmatig jouw avonture op de afdeling. Op de aankomende Bodem BBQ zullen we een borrel op jouw gezondheid drinken.

    Hou je taai
    Groetjes
    Saskia

    Like

  5. Hai Jaap, wel heftig om ziek te zijn in je eentje. Je komt zo jezelf wel tegen. We volgen je nauwgezet. We missen het meteen als je een dagje of meer overslaat. Voelen ons er echt bij betrokken. We zijn vroeger zelf ook eens in Perigueux geweest. We zagen dat je niet door Bergerac bent gekomen. Ik zoek het steeds op waar je precies bent. Ik hoop dat je inmiddels goed hersteld bent.we blijven je met veel interess volgen. Ik hoop dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Liefs Jeanne en Henk

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Geliked door 1 persoon

    1. Hoi Henk en Jeanne, fijn dat jullie volgen, met de kaart erbij. Ik zorg nu beter coor mezelf, maak je geen zorgen, leven is leren!

      Like

  6. hee Jaap, fijn dat je snel bent opgeknapt, ik miste de foto van de dames in hun gezellige busje, die tekenbeet wel in de gaten houden als er een rode cirkel omheen komt toch ff naar de docteur….. (sorry moederlijke instincten) Morgen vretrek ik met de vrachtwagen richting Lyon en dan volgende ochtend naar Barcelona, onmogelijk dat we elkaar tegen komen toch zal ik op jouw breddtegraad denkbeeldig uitbundig naar je zwaaien. keep on walking grz marina

    Like

  7. Zoals altijd weer indrukwekkend om je verhalen te lezen Jaap! Hopelijk voel je je ondertussen weer wat beter en heb je een mooi weekend. We blijven je op de voet volgen en lezen je verhalen dan ook iedere dag. Succes daar Jaap, de groetjes uit de VS van Huub & Sharon

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑