Dag 103: Hospital da Condeza – San Mamede do Camiño (31 km)

Vrijdag 14 juli 2017

Het is nog vroeg als ik vertrek. Al snel stijg ik naar de hogere hellingen waar nog veel wolken hangen. De zon komt juist op en dan krijg je mooie plaatjes als je boven de wolken bent.

Een zee van wolken

Na een zeer forse klim komen we op pashoogte terecht bij een terras waar veel pelgrims hun ontbijt nemen. Inka krijgt gezelschap van een Galicische herdershond. 

Gezellig aan het ontbijt

Dan beginnen de afdalingen en ook vlakke stukken door dorpen waar de straatjes vol liggen met koemest. Onderweg komen we geregeld terecht tussen de koeien die naar de wei worden gebracht. Het zijn toch wel flinke beesten, als ze op je afkomen.

Koeien naar de wei

Opeens wordt ik ingehaald door een fietser die flink snelheid maakt om een top te halen. Ik herken de Nederlandse Petra van gisteren. Ze heeft een heerlijke uitrustavond en -nacht gehad in O Cebreiro, gezellig met al die mensen en genoten van die prachtige uitzichten. Ze weet nog niet waar ze vandaag terecht komt in ieder geval verder dan ik.

Petra uit Rijswijk bij Wijk bij Duurstede op de pedalen

Het is weer een mooie wandeling, juist ook door de afwisseling van vergezichten en kleine dorpjes waar toch nog leven is. Soms kun je in een schuur drank en fruit halen en daar uitrusten op een oude bank. Of en hoeveel je betaalt, mag je kiezen.

Gezellig pauzeren in een oude schuur

Het is een lange wandeling geworden en we besluiten om in het zicht van de stad Sarria te stoppen bij een zeer aantrekkelijke albergue. Vanaf de weg zien we pelgrims in de tuin liggen voor een mooi laag gebouw, alles straalt rust uit. Een goed alternatief voor die drukke stad. We schrijven ons in en komen terecht op een kamer vol stapelbedden met acht andere pelgrims. Ik ontmoet weer de Nederlandse Alice die ik in León voor het laatst gezien had. Heel gezellige sfeer. ’s Avonds met alle pelgrims aan de eettafel: Duitsers, Nederlanders, Fransen, Taiwanezen en een Engelse. Leuke afsluiting van deze dag.

Pelgrims aan de eettafel

Een gedachte over “Dag 103: Hospital da Condeza – San Mamede do Camiño (31 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Hoi Jaap,
    Als wij op de kaart kijken waar jij het laatst hebt overnacht dan denken wij dat het er bijna opzit.
    Wij denken dat het voor jouw een bijzondere ervaring zal zijn om na zoveel afzien het doel bijna te hebben bereikt.
    Voor ons zal het echt een gemis worden om je geweldige verslagen niet meer te kunnen ontvangen.
    Wij wensen je veel kracht voor het allerlaatste gedeelte van deze wandeling naar Santiago de Compostella.
    Veel groeten,
    Theo en Jantien

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑