Dag 8: Bilbao (rustdag 1)

Vrijdag 22 juni 2018

De onvoorziene ‘vrije’ dag biedt de mogelijkheid om Bilbao goed te leren kennen. Het hostel ‘Bcool’ is zeer professioneel opgezet en wordt relaxed gerund door een paar vriendelijke Duitsers en Spanjaarden. Het is een druk jaar met die Duitsers.

Hostel ‘Bcool’

Het hostel ligt in een internationale wijk waar veel Afrikaanse jongens rondhangen met hun geïmproviseerde rugzakken, karretjes of grote gekleurde plastic tassen waar mijn grote rugzak twee keer in past. Het sfeertje is ’s avonds enigszins dreigend wanneer deze sterke knapen vol zitten met alcohol en testosteron. Ze slapen in kraakpanden. Toch laten ze ons met rust als we gewoon langs lopen.

Na een koffie aan de bar heb ik een gezellig gesprek met Marina uit Lage Zwaluwe. Ze is vanuit haar Brabantse woonplaats met een korte onderbreking naar Santiago gaan lopen. Ze is sterk en enthousiast. In Frankrijk heeft ze de gevolgen meegemaakt van het onweer dat het land heeft geteisterd: overstromingen, huizen en straten onder water, etc. Veel andere pelgrims waren er onderweg mee gestopt, maar Marina is doorgegaan en is nu hier in Bilbao om door te gaan naar Santiago.

Op het dak van het hostel kun je heerlijk zitten met je koffie verkeerd. De Duitsers Ingo, Volker en Merle vertrekken daarna om te wandelen; zondag keren de mannen weer terug om het vliegtuig te nemen naar die heimat. Merle gaat door naar Santiago. Ik ga met Thomas vandaag Bilbao in; hij verwacht later familie op het vliegveld. Tot dan gaan wij de stad leren kennen.

Het is een mooie zonnige dag en langs de rivier zijn de terrassen goed bezet. Als Thomas afscheid neemt beloven we elkaar in het najaar weer te zien. Zijn boekje over zijn Camino-ervaringen ga ik lezen. Veel Duitsers leren kennen dit jaar!

Daarna zwerf ik alleen door de stad en ga vroeg naar bed. Mooie dag geweest met leuke gesprekken en gezellige mensen.

Treinstation van Bilbao

Langs de rivier Ría del Nervión

2 gedachten over “Dag 8: Bilbao (rustdag 1)

Voeg uw reactie toe

  1. Zo Jaap het gaat goed zeg!
    Je bent wel een bikkel hoor.
    Wat heb je weer een prachtig verhaal over je belevenissen en ontmoetingen. We lezen ze met plezier!
    Groetjes Van ons

    Like

  2. Mijn belangstelling voor de Camino groeit met de dag. Uit jouw ervaringen leer ik dat je jezelf voortdurend tegenkomt. Windvlagen, stromende regen, modderpoelen, doornat worden en dan weer een gouden zon, die alles meteen weer doet stralen en nieuwe horizonten opent 🙏👏. Ik wens je alle kracht en vertrouwen om niet aan de kant te gaan zitten en je reis te volbrengen. Tiny.

    >

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑