Dag 94: Terradillos de los Templarios – Sahagún (13 km)

Woensdag 5 juli 2017

Bizar om zo vroeg te vertrekken, maar toch ook wel weer mooi als je omkijkt naar de opgaande zon. We trekken lange schaduwen met de zon in de rug. Zonder ontbijt op stap: ik had mezelf beloofd om dat niet doen. Maar deze keer is er wat mij betreft sprake van overmacht. Eigenlijk zijn we weggevlucht. Gelukkig is er al op drie km een ontbijt in een bar beschikbaar.

Opgaande zon

Na het ontbijt lopen we met andere vroege pelgrims in een groep van 10 gemakkelijk naar het pelgrimsstadje Sahagún dat precies op de helft ligt van de Camino Francés (van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostella). Onderweg zien we zomaar tussen de akkers bij een oud bruggetje deze beelden staan die ooit met elkaar verbonden waren door een boog. De pelgrimsroute loopt er tussendoor.

Pelgrimsroute langs beelden, die ooit met elkaar verbonden waren door een boog

Om een uur of tien zitten we in het centrum aan de koffie of cola. Er komt een Spaanse pelgrim bij me zitten en begint een praatje met Mariana als tolk. Hij vindt het zo jammer dat de Spaanse economie hier alleen maar berust op het rijke verleden en niet – zoals in Holanda – het geld wordt verdiend met moderne industrie en handel. Ik begrijp wat hij bedoelt, maar ik ben op mijn beurt ook wel jaloers op hun vele historische rijkdommen en tradities. Mooie gesprekken op de Plaza Mayor in de vroege ochtend. Een beetje sombere man, 62 jaar oud, vertrekt daarna met Mariana voor de tweede helft van de dagtocht. (Ze vertelt me later dat hij urenlang onophoudelijk heeft gepraat. Er was voor haar geen ontkomen aan). Ik ga op zoek naar mijn Hostal La Bastide waar ik een eigen kamer kan huren. 


Hostal La Bastide du Chemin in Sahagún

Na een zeer lange siësta maak ik een wandeling door dit prachtige stadje, drink een biertje op een terras en neem later ook iets te eten. Iets verderop hangt boven een terras een tv-toestel waardoor ik met veel restaurantbezoekers getuige ben van de laatste minuten van een stierengevecht. Ik ben zo van dit land gaan houden, maar dit is toch nog iets waar de Spanjaarden mee moeten ophouden. Ik besluit iets vegetarisch te bestellen. Na het eten, vroeg naar bed voor een diepe slaap en gezond weer op.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑