Dag 34: La Charité-sur-Loire (rustdag)

Zaterdag 6 mei 2017

Vannacht besloten om een paar dagen volledig rust te nemen. Ik loop met pijnlijke voeten niet meer in balans. Naar een dokter hoef ik niet, want die zal zeker zeggen dat ik rust moet nemen. Ik heb Voltaren en een massagelotion. En met warm/koud water badjes moet het weer beter worden. Maar rust nemen in het lege, stille Varzy waar ik ben, zie ik niet zitten. Het Belgisch stel gaat naar Charité-sur-Loire, twee loopdagen verder op mijn route. Ik kan meerijden en zo mijn rust nemen in een klein vitaal stadje aan de bovenstroomse Loire. Het regent de hele autorit lang, ik wordt afgezet bij bureau Tourisme dat later opengaat. Ik bezoek de prachtige middeleeuwse kerk en pak een paar lekkere cafés au lait in de bar/kiosk. Bij bureau Tourisme word ik geholpen aan een plek waar ik met pelgrimreductie enkele nachten kan blijven om te herstellen. 

Na aankomst gauw aan de slag met douche en voetsmeersels, daarna slapen. Sylvie – de eigenaresse – maakt eerst de kamer in orde terwijl ik aan tafel zit. De voorgangers – pelgrims op de fiets – zijn zojuist vertrokken. Heel gezellig gesprek, terwijl ze het bed aan het opmaken is. Ze is rond dertig, getrouwd en twee dochters, hoog opgeleid in administratie en management. Ze heeft de Spaanse tango als hobby en wil aan de universiteit gaan promoveren op dansen. Heel interessant. 

Ik verblijf grotendeels in de grote kamer, lees stripboeken in de kast (er zijn alle uitgaven van Kuifje), lees, slaap en luister NPO1. Na een tip van Sylvie ga ik om half acht naar eetcafé ‘La dolce vita’, vlakbij. Daar is onder het genot van een lekkere biomaaltijd met bier, een live muziek-optreden naast de eettafeltjes. Jongen met gitaar en meisje in een miniscuul jurkje met kleurrijk kapsel zingen Franse chansons over l’amour, la révolution en la politique. En ik zit daar nog geen twee meter vanaf te genieten. Heerlijke avond. Goeie afsluiting van mijn 1e rustdag in La Charité. 

“La dolce vita” met livemuziek

7 gedachten over “Dag 34: La Charité-sur-Loire (rustdag)

Voeg uw reactie toe

  1. Hoi Jaap, ik ben na anderhalve week vakantie weer helemaal bijgelezen. Jij hebt inmiddels de eerste etappe met succes afgelegd en afscheid genomen van medepelgrim Maurice. Twee belangrijke markeringen tijdens jouw voetreis. Hopelijk brengen deze rustdagen het beoogde herstel en loop je weer als een kieviet! Hartelijke groet van Ton en Christa

    Geliked door 1 persoon

  2. Lieve Jaap,

    Wat dapper dat je al zover bent! Misschien vraagt de eerste etappe meer aan dacht, ik weet het niet, wel dat je voeten,, die je toch dragen en verplaatsen , de aandacht vragen , hoe mooi is dat !

    Gun jezelf ook dat dat mag….alle tijd toch?

    Blijf trouw aan jezelf en ….geen ….

    Lieve groetukus

    Vink x

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

    Geliked door 1 persoon

  3. Hoi Jaap. Een beetje rust op z’n tijd is nu eenmaal nodig. Je hebt al zo’n eind afgelegd. Ik vind het echt super knap en ben trots op je. Ik vertel ook regelmatig over ‘die collega van mij’ aan vrienden en familie.
    Iedere dag wacht ik op een update, die ik dan met een lekkere bakkie koffie lees.
    Geniet van je rustdagen. En daarna weer verder. We 😉 hebben nog een heel eind te gaan. Ik denk aan je. Groetjes Saskia

    Geliked door 1 persoon

  4. Jaap, de tijd vliegt. Al een maand, 1ste etappe zit erop.
    Mijn geografische kennis gaat met sprongen vooruit.
    Blijf genieten en zorg goed voor jezelf.
    Mieke

    Geliked door 1 persoon

  5. Lieve Jaap, geweldig zo’n rustdag, maar ook ECHT VERDIEND, heel slim om even je voetwerk te knuffelen,
    wij genieten ieder reisverslag met je mee, je hebt een geweldig interessante manier van schrijven èn beleven.
    Het blijft een SUPER PRESTATIE!! Houd het vol en blijf genieten.
    Lieve groet Hans en Annelies

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑