Dag 102: Pereje – Hospital da Condeza (30 km)

Donderdag 13 juli 2017

Iedereen staat vroeg op, dus wij – Sandy, Inka en ik – ook. Het eerste stukje van de dagrit verloopt weer tussen de snelwegen door.

Wandelen tussen de viaducten bij Pereje

Bij het eerste dorpje stoppen we om te ontbijten. Even nog wat inslaan – fles water, noten en een banaan – bij de supermarkt.

Caissière van de plaatselijke Jumbo is een uitgelaten mens: lachen en duimen omhoog!

Het zijn natuurlijk allemaal sprookjes, maar Inka vindt vandaag tweemaal een klavertje vier. 

Twee maal klavertje vier

Onderweg raken we Sandy kwijt als ze blijft hangen bij een paar van haar ontelbare vrienden. Het is weer warm en het wordt vandaag flink stijgen. De meeste pelgrims gaan verblijven op de top in O Cebreiro. Wij willen onze 30+ km halen en gaan na de top en de col nog een stukje verder naar het plaatsje Hospital da Condeza. Het stijgen is zwaar en moeizaam onder een stralende zon. Maar het is vooral heel mooi. Na zoveel kilometers hijgen en puffen, even stilstaan voor water en een blik om me heen. 

Groen berglandschap

Dan komen we bij een grenssteen waar we de provincie Galicië binnengaan. Elke Spanjaard wil hier blijkbaar gefotografeerd worden. Wat een drukte. 

Grenssteen van Galicië (op 160 km van Santiago)

Als ik bijna op de top arriveer in O Cebreiro ontmoet ik een Nederlandse fietser: Petra uit Rijswijk bij Wijk bij Duurstede. We fotograferen elkaar en komen elkaar nog een paar keer tegen onderweg. Leuk even contact met Nederland. Ze fietst naar Santiago en gaat later met haar vriend aan de kust surfen. Wat een leven! Wat een vrijheid! Ze maakt een foto van mij. 

On the top of the world

We blijven even eten in O Cebreiro en genieten volop van het uitzicht. Sandy heeft zich weer bij ons gevoegd en even later gaan we op weg naar de col en dalen af naar het plaatsje Hospital da Condeza. Ik ben voortdurend foto’s aan het maken. Dit is een van de allermooiste Camino-dagen. Als je een col of pas overgaat, krijg je bijna altijd de wind van voren. Daarom is hier dit standbeeld van de pelgrim in de wind zo bijzonder. Prachtig kunstwerk. 

Pelgrimstocht tegen de wind in

De herberg in Hospital da Condeza is ok. ’s Avonds eten we met z’n drieën in het restaurantje. Gezellig. Daarna slapen. Van de tien stapelbedden, is de helft bezet. Het was een prachtige dag. Ik denk nog even aan het kaarsje dat ik heb aangestoken voor mijn dochter in een heel oud en vervallen kerkje onderweg.

In dit kerkje staat een kaars te branden voor mijn dochter

2 gedachten over “Dag 102: Pereje – Hospital da Condeza (30 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een prachtige dag Jaap. Nou jij hebt de wind in ieder geval mee in plaats van tegen. En wat een prachtig landschap. Je hebt ons enthousiast gemaakt om volgend jaar die kant op te gaan. Alleen niet te voet 😂. En wat mag te trots zijn op Sofie!! Liefs uit Asten 💋 💋

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑