Dag 89: Burgos (rustdag)

Vrijdag 30 juni 2017

Ik ben nog een beetje in de war van het vuurwerk dat om middernacht losbarstte, als de eerste pelgrims zich klaarmaken voor de volgende etappe. Alice ligt in het stapelbed boven mij. We kletsen nog even en nemen afscheid. Het was gisteravond gezellig met Alice en Ramona. Nog een foto van deze leuke vrouwen van gisteravond na het eten. 

Alice en Ramona in Burgos

Ik sta later op, want het is mijn rustdag. Ik heb afgesproken met Mariana voor een wandeling in de stad. Er zijn veel beelden te bewonderen, zoals een grote stier, de boot van de ontdekkingsreiziger Columbus en El Cid, de grote Spaanse held.

 
El Cid

De kathedraal hebben we gisteren al van binnen en buiten bekeken. We komen aan de andere kant van het centrum terecht bij het Museo de la Evolución Humana. Net iets voor ons. Alles te zien over fossielen in oude gesteenten, archeologie met vondsten van de oudste mens. 


Voorstelling in het museum van een archeologische opgraving

Maar ook leuke presentaties van de reis van Darwin met zijn boot The Beagle langs Zuid-Amerika om planten en dierenresten te verzamelen om zijn evolutietheorie te kunnen schrijven. Leuk voor ons: aardwetenschappen, ontdekkingsreizen,  archeologie en ook nog Argentinië (Darwin) en Spanje (oudste Europeaan in Atapuerca). Urenlang rondgezworven en genoten. 

Daarna lekker gegeten in het centrum en vroeg naar bed voor de hervatting van onze Camino. Ook nog even genoten van de indringende slagen van de trommelaars à la Slagerij van Kampen.

Trommelaars à la Slagerij van Kampen

2 gedachten over “Dag 89: Burgos (rustdag)

Voeg uw reactie toe

  1. Wat heerlijk om zo te kunnen lopen en bijzondere ontmoetingen mee te maken. Mooi en ontroerend ook. En zoveel nationaliteiten en ook van zo ver weg daar had ik geen weet van. Je spreekt nu ook steeds over “wij” of loop je ook nog wel eens alleen ? We volgen je op de voet Jaap, veel liefs

    Geliked door 1 persoon

    1. Op een dag loop je veel alleen en loopt ook wel met twee of meerderen tegelijk. Savonds zie je mekaarvaak weer. Als je een rustdag neemt, kom je in een volgende trein met nieuwe mensen. Altijd spannend.

      Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑