Dag 51: Cea – Botos (29 km)

Donderdag 28 april 2022

Eindelijk lukt het mij om als eerste op te staan. Het was onrustig geweest met zoveel slapers in één ruimte, dus weinig geslapen. Dat moet ik vanavond inhalen. Maar eerst de wandeldag instappen, niet zeuren, snel en goed ontbijten. 

Eerst langs het dorpsplein naar het café in het centrum waar ik een warme café con leche neem. Bij de uitgang zitten twee poppen.

Er zijn twee alternatieve routes, ik kies de kortste om aan het einde van de dag uit te komen op 30km. Ver zat. 

Al snel passeer ik pelgrims die pas in Ourense waren begonnen; in het begin gaat het nog niet zo snel. Ze hebben het zwaar bergop.

Het is mooi weer en ik loop op de mooiste paadjes door de bossen

Op afstand is er een autosnelweg en af en toe zie ik de TGV van Madrid naar Santiago.

Rond het middaguur, na zo’n 15 km, kom ik in een café de Israëlische Noah tegen. Ze gaat verder lopen dan ik vandaag. In de bar zit een andere jonge pelgrim aan het bier: twee flesjes. Ik zou niet verder kunnen met alcohol achter m’n kiezen.

In de volgende 15 km loop ik hoog op de top van de wereld. Veel weilanden, bomenrijen, stenen muurtjes en vooral enorme vergezichten. En zo zonnig!

De laatste dorpjes ogen heel gezellig onder de zon. Met plaatjes aan de muur.

De laatste kilometers gaan over een hol weggetje en zo kom ik in Botos.

Er is een groot restaurant en daar kom ik Noah weer tegen, we eten samen. Ze woont helemaal in het zuiden van Israël, in Eilat aan de Rode Zee. Na haar militaire dienstplicht is ze een paar jaar geleden voor het eerst de Camino gaan lopen en is sindsdien jaarlijks pelgrim geworden. Ze spreekt al erg goed Spaans en helpt me nog een beetje bij het onderhandelen over de prijs van mijn kamer in het hotel. Dan gaat ze naar een dorp 10 km verder waar ze gaat overnachten. Ze wil zaterdag in Santiago zijn.

4 gedachten over “Dag 51: Cea – Botos (29 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Fijne wandeldag gewenst. Het was een mooie, maar soms ook barre tocht. ⛈❄☃️ Maar iedere ochtend met heel veel plezier je mooie verhalen gelezen. Liefs van je zusje😘😘

    Geliked door 1 persoon

  2. Lieve Jaap ben ik weer Enblikf genieten van je schitterende foto’s
    Nog enkele dagen en dan GEWELDIG !! Lieve groet Anneliesm
    Lieve Jaap ben ok weer ik blijf genieten van je

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑