Dag 26: Mérida – Cácares

Zondag 3 april 2022

De verwarming in het appartement werkt uitstekend, de warme douche ook; dat is fijn wakker worden en opstaan. Ik ga vandaag Mérida bekijken met al zijn Romeinse bouwwerken en vanmiddag met de trein naar Cáceres om ook dat bijzondere plaatsje te bezoeken.

Na mijn ontbijt in het keukentje, ga ik eerst op zoek naar het Romeinse Circus, in de eerste eeuw nagebouwd volgens het Circus Maximus in Rome. Hier vonden de wagenrennen plaats, je weet wel, zoals bekend van de film Ben Hur.

Er is een intiem museumpje met filmzaaltje aan de ingang gebouwd. Het is druk want het is zondag en mooi weer. Dus gezinnetjes maken een wandeling en doen de hele rondgang, de lengte is ongeveer 450 m. Dus je bent zo wel een kilometertje aan het wandelen. Leuk ook de zitplaatsen te zien, met wat fantasie kun je je een vol stadion met de wagens goed voorstellen.

Vlak bij het circus een indrukwekkend aquaduct van enkele honderden meters lang. Het zorgde voor het drinkwater van Mérida, maar ook voor water in het badhuis ernaast.

Ik geniet van dit alles. Maar ook de mensen uit Mérida zijn er helemaal gek van, want ik kom zelfs ‘echte’ Romeinen tegen die met houten zwaardjes tegen elkaar aan het vechten zijn.

Tegen 12 uur wordt het drukker op straat. Ik zie een toeristentreintje die alle Romeinse bouwwerken langs gaat. Onverwacht snel ben ik aan de beurt voor een ticket – ook hier weer reductie voor de 60+er – en voor ik het weet loop ik het mooi geconserveerde Romeinse theater binnen.

Vanaf het theater waar de toeschouwers rondom naar een spektakel konden kijken, is het enkele tientallen meters lopen naar het amfitheater waar de bezoekers in een halve boog kunnen zitten tegenover een podium. Dit amfitheater wordt ook nu veel gebruikt voor allerlei voorstellingen van muziek en theater.

Buiten het amfitheater het forum.

Na deze wandelingen en een lunch vertrek ik met de trein naar Cácares. Het schijnt ook een mooie stad te zijn, dus ik blijf daar een extra nachtje om alles te bekijken. Tot mijn verbazing kan ik goedkoop een slaapplaats vinden aan de Plaza Mayor, het hart van de stad.

Een gedachte over “Dag 26: Mérida – Cácares

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑