Dag 9: Conques – Saint-Félix – Figeac (bus + 10 km)

Woensdag 25 augustus 2021

Vanochtend gaan we de Romeinse brug bekijken over de Dourdou, zijrivier van de Lot. Dit oude kunstwerk ligt op nog geen 100 m van ons hostel en is de aanloop voor het vervolg van de pelgrimsroute.

Daarna bezoeken we het museum van Conques dat een kleine maar indrukwekkende verzameling heeft van kerkelijke kunst rond de lokale heilige Sainte Foy.

Om 12 uur gaan we picknicken achter de kerk en wachten daar op de bus die ons naar Saint-Félix brengt, een halve dagwandeling naar Figeac.

Om drie uur stappen we uit in het doodse dorpje Saint-Félix en pakken daar de pelgrimsroute op richting Figeac. We lopen als snel in een open landschap waar menselijke invloeden zichtbaar zijn in de afgegrensde akkers en weilanden, in de verspreide woningen onderweg en de drukte van verkeer. Na het middeleeuwse Conques is het hier nog steeds buitengebied, maar wel een stuk dynamischer en moderner.

Het is ook een relatief vlak gebied en de wandeling verloopt dan ook zonder vermoeidheid.

In de stad moeten we nog wel een kilometer lopen alvorens we arriveren in ons hostel waar we goed worden ontvangen en naar vier hoog (65 treden) mogen voor de overnachting. We eten in het hostel met een ander pelgrimstel.

Figeac is na een lange tijd van wandelen in de middeleeuwen, de eerste stad waar een trein rijdt. Hoe bijzonder is dat. Morgen gaan we met de trein van Figeac heen en weer naar Rocamadour.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑