Dag 39: Grossouvre – Augy-sur-Aubois (15 km)

Donderdag 11 mei 2017

Goed geslapen, laat ontbijt, want we hoeven maar een korte route af te leggen naar de Nederlandse slaapplaats. Als we vertrekken, lopen we nog een keer om het kasteeltje om te poseren bij de leeuw. Dreigende luchten en algauw begint het te regenen.

Poseren met Jos bij de leeuw

De route verloopt helemaal langs een kanaal, eerst door bos en later in open gebied. Vrijwel gehele parcours hebben we regen. Kletsnatte schoenen in het hoge gras en bloeiend fluitenkruid; zo langzamerhand worden de sokken en voeten ook nat. 

Hoog gras en fluitenkruid

De lunch kopen we bij elkaar in het stadje Sancoins waar gelukkig een supermarkt open is. Bankjes om te zitten ontbreken, maar er is wel een groot afdak op de parkeerplaats: de carwash. Eet smakelijk!

Lunch in de carwash

Daarna, nog steeds in het natte weer, door in het gras langs het kanaal, totdat we de aankondigingen zien van onze slaapplaats.

De slaapplaats is in zicht

Bij het dorpje Augy-sur-Aubois, ligt het gehucht La Croix en daar komen we aan bij de gîte Mon Repos waar we enthousiast worden ontvangen door Edith en Babs, vrijwilligers van het Nederlandse Santiago-genootschap. Er is een grote gemeenschappelijke ruimte met een houtvuurhaard, banken en sofa’s ervoor, prachtige muurschilderingen over de pelgrimstocht, overal schelpvormen. Boven een slaapzaal en douche voor ca. 10 pelgrims. De vrijwillers zijn nog maar een paar dagen eerder aangekomen en blijven daar twee weken. Wij zijn pas de tweede groep die zij ontvangen. 

Wij zijn uitgenodigd om met hun te eten: heerlijk maal, gezellig bijgepraat over NL en FR. ’s Avonds gaan we verder met het aansteken van de houtkachel en bijkomen van deze natte dag. In hun woongedeelte gaan Edith en Babs op tv de finale van het songfestival kijken waar NL aan meedoet. Ook schijnt Ajax weer te voetballen tegen Lyon. Wij gaan lekker slapen. De natte schoenen voor de haard.

Een gedachte over “Dag 39: Grossouvre – Augy-sur-Aubois (15 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Ha broer, weer genoten van je mooie verslag van de laatste dagen. Je foto van het stukje groen met fluitekruid gebruik ik nu als achtergrond voor mijn smartphone. Vandaag Moederdag ook nog kaarsje in de kapel voor alle moeders aangestoken. Succes verder op je indrukwekkende reis. Liefs Nel.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑