Dag 44: Marçais – La Châtre (35 km)

Dinsdag 16 mei 2017

Ochtendstond heeft goud in de mond. Wat een rijkdom om met zulke mooie luchten de wandeling te beginnen! 

Schitterende luchten vroeg in de morgen

Ik maak eerst een wandeling tot Le Châtelet, een middelgrote plaats en besluit dan wat ik verder ga doen met de dag. Onderweg stopt zomaar een autootje met bijzonder aardige en geinteresseerde Fransoos en we hebben ook zomaar een gesprek van een half uur over zijn woongebied, de pelgrims en de politiek. Hij wijst me een barretje en daar ga ik kijken hoe ik verder ga. Met koffie.

Café au bar local

Optimist als ik ben, besluit ik toch maar om de middag de wandeling flink voort te zetten. Het is vroeg, het is mooi weer en mijn voeten voelen goed. Het werd een mooie wandeling door een licht glooiend landscnap, soms wel lang asfalt, maar ook leuke dorpjes. De warmte werd op een gegeven moment wel een ding. Water bijvullen, waar je kan is dan het motto. Dames van een pannenkoekenhuis waren op het lege terras bezig, toen ik ze kon vragen om water. Keigezellig klets je zo weer een half uur weg. Er schijnen daar veel pelgrims langs te komen. En er wonen veel Nederlanders in en om La Châtre, vertelden ze me. 

Om zeker te zijn van een slaapplaats, moest ik voor 18.00 uur bij bureau Toerisme zijn. Ik had de hele dag gebeld naar goedkope slaapplaatsen, maar niemand nam op, omdat het blijkbaar al vol was. Om klokslag 6 uur stapte ik binnen: 12 uur op pad geweest, 35 km gelopen. Eerst een stoel en een liter water naar binnen. Het personeel begreep mijn conditie volledig, zette een stoel voor me neer en liet me even op adem komen. Om de hoek was een hotelletje, waar ik op bed in slaap ben gevallen.

Een gedachte over “Dag 44: Marçais – La Châtre (35 km)

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑