Dag 54: Limoges (rustdag 2)

Vrijdag 26 mei 2017

Lang uitgeslapen, buikpijn en dan ook langer op bed gebleven. Besloten een tweede rustdag te nemen. Het is heet in de stad en na een ommetje langs de winkels die weer open zijn, ga ik weer terug naar de kamer voor een siësta. 


Hôtel Lion d’Or

Opvallend is dat ik zowel gisteren als vandaag niemand van mijn pelgrimvrienden tegenkom. Dat laat zich makkelijk verklaren, natuurlijk. De meesten hebben hun partner over laten komen voor een intiem weekend of voor een paar weken samen wandelen. Ik denk aan mijn geliefde in Nederland. Het zit er niet in dat ze tijdens de Camino langs komt. Nou ja, het weerzien bij aankomst gaan we dubbel vieren. Ik kijk daar ook wel een beetje naar uit, hoewel ik amper op de helft ben van mijn avontuur. Vlakbij het hotel staat een opvallende toren die hoort bij het stationsgebouw. 


Het stationsgebouw van Limoges

Ik maak nog een aantal wandelingen aan de andere kant van de rivier en besluit het avondeten bij elkaar te verzamelen in een lokale kruidenier. Alleen eten is soms niet leuk, dan liever op de hotelkamer. 

Een grote stad vind ik als pelgrim minder leuk dan als toerist. Mijn focus is anders, ik ben ingesteld op wandelen en voortgaan. Ik ga vroeg slapen. Morgen middellange afstand. Mijn lichaam is in goede conditie en ik heb er weer veel zin an. Behalve dan die lange wandeling door de buitenwijken en langs autowegen om de stad uit te kunnen. Morgen eens kijken hoe ik dat anders kan aanpakken.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑