Dag 16: Pontevedra – Caldas de Reis (20 km)

Dinsdag 25 juni 2019

We staan vroeg op en ontbijten in de keuken van het Aloxa Hostel. Het wordt mooi weer vandaag en we kunnen Santiago bijna ruiken. Iedereen is in een goede stemming, maar we weten ook dat het bijna voorbij zal zijn. We verlaten de stad langs kronkelige straatjes en steken via de oude brug de rivier over.

Via allerlei brede wandelpaden langs snelwegen, onder viaducten door en langs het spoor van de trein naar Santiago lopen we door kleinschalige akkers van land- en tuinbouw.

Bij onze pauze op het terras bij een café zien we meneer Koe-In-O uit Tokio weer, dit maal in zijn flitsende fietspakje.

Fietspakje van Koe-Ni-O

Het wordt steeds drukker op onze Camino. Alle pelgrims uit het zuiden en zuidoosten zijn hier bij elkaar gekomen. Er wordt veel en gezellig gekletst, iedereen wil nog kennismaken en adressen uitwisselen.

Steeds meer wijnteelt.

Het is uiteindelijk een makkelijke wandeling geworden vandaag. Niet te warm, tamelijk vlak met simpele hellinkjes. Dus we zijn nog aardig fit als we aankomen in Caldas de Reis bij het Torre Hostel. De plaats is wereldberoemd vanwege de oude brug uit de 12e eeuw. We logeren er vlakbij.

De antieke brug

‘s Avonds zijn Marga en Nicolien naar een thermisch bad gegaan, kostte amper 7 euro! Warm water met zwavel. Goede behandeling van de blaarvoeten en bijzonder mineraal contact met moeder Aarde. Marga heeft zich ook nog laten masseren. Daarna zijn we met z’n drieën gaan eten bij een restaurant waar veel andere bekende pelgrims zaten. Drie stoelen werden erbij getrokken voor ons, later kwamen er nog drie Franse wandelaars bij. Zo gezellig met zo’n twintig mensen van alle nationaliteiten aan één tafel! Bovendien was het eten bijzonder lekker. Aan het einde begon het lichtjes te regenen, dus iedereen weer naar zijn eigen slaapplaats in een van de herbergen. Morgen gezond weer op!

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑