Dag 73: Orthez – Orion (12 km)

Woensdag 14 juni 2017

Het zou zeer heet worden, dus ik plan een verkorte wandeling. Als ik het stadje verlaat, kom ik over een oude brug met een bijzondere toren eroverheen.

Pont Vieux over Le Gave du Pau

Het is een wandeling in het voorgebergte van de Pyreneeën, dus steeds meer accepteren dat vlak niet meer bestaat in deze regio. Ik weet niet zeker of ik de Pyreneeën zie aan de horizon. 

Zijn dat de Pyreneeën?

Als ik afdaal naar het niveau van een lokale beek, zie ik in een plantsoen bij het kerkje van L’Hôpital-d’Orion een mooi beeld van de pelgrim van Saint Jacques (zo’n hoed heb ik ook).

Beeld van de pelgrim van Saint Jacques

Ik breng een bezoek aan het kerkje en loop via een zijdeur een mooi gerenoveerde ruimte binnen waar bankjes staan om in de koelte even tot rust te komen. Ik schrijf mijn naam in het gastenboek en zet een stempel in mijn pelgrimspas. Dan ga ik door naar mijn chambre d’hôtes waar ik een slaapplaats gereserveerd had. Een uurtje later word ik liefdevol ontvangen en krijg in een mooi huis op de eerste verdieping een mooie slaapplek aangeboden, compleet met keukentje, wc en douche. ’s Avonds eet ik mee met het gezin: twee vrouwen en een dochtertje. Terug op de kamer val ik snel in slaap, diep in slaap.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑