Dag 12: Castro-Urdiales – Laredo (32 km)

Dinsdag 26 juni 2018

Ik begin mijn dag met een ontbijt in het restaurant waar ik gisteravond ook gegeten heb. Onder het genot van een overheerlijke desayuno (ontbijt) schrijf ik weer een blog over een mooie wandeldag.

De eerste kilometers gaan nu ook weer langs de kust omhoog en ik krijg weer prachtige vergezichten te zien.

Prachtige vergezichten

Ik loop heerlijk rustig door in de opkomende ochtendzon in een landschap van witte kalksteenbrokken in kaalgevreten gras, korte struiken en olijfbomen. Idyllisch plaatje, ook met de koeien waar je rustig tussendoor kunt lopen.

Loslopende koeien

Steeds blijft op afstand een autosnelweg me volgen en op een gegeven moment zie ik Jean-François, een Franse pelgrim, voor een Camino-verkeersbord wachten. Korte of lange route? We kiezen allebei voor de langere route en algauw lopen we op een pad door de bossen van dennen en later ook eucalyptussen. Het doet ook hier weer denken aan Oostenrijk, zelfs de grote boerderijhuizen kunnen in de Alpen staan. En deze Caballeros.

Paardrijdsters

Na een lange tocht langs hoge berghellingen waarin het witte gesteente weer het landschap kleurt, kom ik eindelijk terecht in een klein plaatsje waar zelfs een kruidenier is die zich supermarket noemt. Water, fruit en mueslirepen gekocht. En dan weer verder todat ik op 10 km van de bestemming bij een terrasje aanbeland waar ik Sulla, Jean-François en de Amerikaanse Karin ontmoet. Heerlijke bak koffie.

Sulla, Jean-François en de Amerikaanse Karin

Na de koffie haakt Jean-François af, hij blijft in het café voetbal kijken, eten en slapen en gaat morgen terug naar Frankrijk. Er zijn veel korte lopers, weinigen hebben het plan om naar Santiago te lopen.

Het laatste stuk van de dag is ook het zwaarste. Ongeveer anderhalf uur stijgen naar een bergtop waar verder niets meer aangegeven staat met pijlen of bordjes. Na een beetje verdwalen, kom ik eindelijk weer op de goede weg naar beneden, naar Laredo. Een prachtig uitzicht ook weer. Het weer is betrokken, er komt regen.

Afdaling naar Laredo

Ik zoek en vind voor de avond weer een goedkoop hotelletje waar ik weer alleen kan slapen. Zware mooie dag, goede voeten. Morgen regen.

Een gedachte over “Dag 12: Castro-Urdiales – Laredo (32 km)

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑