Dag 24: Gijón – Avilés (25 km)

Zondag 8 juli 2018

Gisteravond afscheid genomen van Cassie. Ze blijft een paar dagen in deze stad om te herstellen van de vele blaren op en onder haar voeten. Maar ook van Zsofi moet ik afscheid nemen. Zij gaat naar Avilés met de trein, omdat het een saaie route is met woonwijken en industriegebieden. Bovendien zit ze krap in de tijd; op 21 juli moet ze het vliegtuig halen naar Hongarije. Ik ontbijt met haar nog even in de stad voordat we voor het station uit elkaar gaan. Contactgegevens uitgewisseld en nu alleen verder. Eerst nog even naar het strand.

Al gauw stijg ik boven de stad uit en kijk neer op een enorm complex van industrieën en spoorbanen, fabrieken en rokende schoorstenen.

Fabrieken en rokende schoorstenen

Zsofi had gelijk, het is niet de mooie wandeling die je zelf zou uitkiezen. Ik richt me daarom op de kleine mooie dingen, zoals de vele bloeiende bloemen in de tuinen.

Mooie bloeiende bloemen in tuinen

Op de huismuren zie je soms de prachtigste tegeltjes, zoals hier met de heilige Ina.

Tegeltje van de heilige Ina

Bij de nadering van Avilés is het weer net zo erg met al die industrieterreinen. Ik kan het toch niet mooi vinden.

Dan vind ik de herberg voor de pelgrims. Een grote zaal met plaats voor 48 mensen. Bijna alles is bezet.

De grote pelgrimherberg in Avilés

Na een douche nog even de stad in en op een terras genieten van de mensen, lekker druk en kletsend. Ook nog even gegeten. Daarna nog gekletst in de tuin van de herberg.

Pelgrimsmenu

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑