Dag 8: Conques (rustdag)

Dinsdag 24 augustus 2021

We hadden besloten om een dag te blijven in het mooie stadje van Conques. Uitgebreid ontbeten onder de brede glimlach van de eigenaresse (hier geen mondkapje gelukkig). Er waren 10 soorten zelfge(s)maakte jam en 5 soorten kaas en brood en yoghurt lokaal gemaakt of gekocht. Heerlijk. Ondanks de afwezigheid van gebakken ei met spek.

Naar buiten weer direct het 347m steile pad, omhoog. Boven aangekomen, merkte Dorien dat ze een mondkapje is vergeten. Helemaal terug willen we niet natuurlijk, daarom geprobeerd te kopen bij de VVV, de kruidenier, de kranten/tabakswinkel: nergens te koop. We krijgen het advies om naar de apotheek te gaan, 7 km verderop. Bizar. Als we om beurten met hetzelfde mondkapje de VVV ingaan voor vragen, krijgen we onder de toonbank een mondkapje toegeschoven.

We maken een plan voor de komende dagen, regelen overnachtingen en besluiten ook om één van de komende dagen naar Rocamadour te gaan. Het wereldberoemde middeleeuwse stadje in de rotswand hier in de buurt. We besluiten om morgen te kiezen voor een halve wandeldag richting de stad Figeac. Verder genieten we van het mooie stadje en lunchen op het gras naast de kerk.

‘s Avonds na het eten wonen we de pelgrimsmis bij in de kerk waar wij weer worden gezegend voor de voetreis. Er wordt een bijbeltekst voorgelezen door vier pelgrims die zojuist van straat geplukt zijn voor de kerk: een Fransman, een Amerikaanse, een Spanjaard en een Duitser. Dat geeft een speciaal gevoel van dichterbij en met elkaar.

3 gedachten over “Dag 8: Conques (rustdag)

Voeg uw reactie toe

  1. Mooi verhalen weer Jaap. Conques en Figeac kennen we, prachtige dorpen. Maar ondertussen zijn jullie natuurlijk al een stuk verder en is dit al weer geschiedenis. Ultreya!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑