Dag 97: León (rustdag)

Zaterdag 8 juli 2017

Lang uitslapen en een ontbijt nabij de kathedraal is een ongekende luxe. Ik heb heerlijk geslapen en besef dat dit mijn laatste rustdag van de Camino is. Hierna ga ik elke dag lopen: 30+ km’s liefst. De kathedraal staat er stralend bij.

Kathedraal van León

Overal zie je symbolen van de leeuw met verwijzing naar de ‘leon’. Maar in werkelijkheid is de naam van de stad afgeleid van Legio of Legioen; het was ooit een belangrijke stad in politiek opzicht en op militair gebied en ook kruispunt van belangrijke wegen uit alle windstreken. Rond het middaguur tot een uur of drie is het gezellig op de terrassen. 

Ik ga op weg naar het museum voor hedendaagse kunst, het Musac, aan de rand van het centrum, wanneer het begint te regenen. Ik ben er niet op gekleed met mijn T-shirtje, mijn plastic rugzakje en mijn open sandalen. Bovendien ben ik te vroeg of te laat: ik moet een uur wachten tot de siësta voorbij is en het museum om 17.00 uur weer open gaat. Ik ga terug en blijf daarna in het centrum en geniet van mijn wandelingen tussen de buien door. Terug op mijn kamer ga ik aan de gang met mijn aanpaste planning om 30+ km’s te lopen. Ik ga niet meer vanzelfsprekend stoppen bij de grote albergues, maar juist ook in de kleinere plaatsen. 

2 gedachten over “Dag 97: León (rustdag)

Voeg uw reactie toe

  1. Hee Jaap wat zijn wij trots op jou, of beter gezegd ben trots op jezelf de finish is in zicht. Dus ga ervoor. Als je de laatste etappe loopt steek ik er nog eentje aan waar dat jij begonnen bent en die brand dik 24 uur. Dus succes nu al verzekerd. Sta niet bij de Finish maar in gedachte zijn wij erbij.
    Heel veel respect en bewondering Jeanne en Martin

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑