Dag 33: Asnois – Varzy (20 km)

Vrijdag 5 mei 2017

Vroeg op pad. Met Maurice ontbeten we om 8 uur, nu kies ik voor een uurtje eerder en dat bevalt me goed. Voor de middag wil ik het liefst de helft gelopen hebben. Bovendien kent de vroege ochtend zijn eigen verschijnselen, zoals de wolken boven de velden.

Wolken boven de velden

Het landschap is vooral ook mooi vanwege de vele heggen (meidoorn), zoals je dat in de gehele Morvan vindt. Misschien is het vooral dat, wat Nederlanders zo aantrekt. Er wonen veel Nederlanders hier. 

Meidoornheggen

En ook de steeds terugkerende koolzaadvelden laten onder veranderende zon een mooi landschap zien.

Koolzaadvelden

Het is de gehele dag mooi zonnig weer – zomers – ik geniet op een bankje van het lunchbroodje en kom eerder dan ik dacht in Varzy. Ik heb een slaapplaats gereserveerd in de Galérie du Soleil bij een kunstenares die een prachtige verzameling aan keramiek heeft samengesteld. Erg mooi, de mensachtige objecten doen me denken aan Giacometti. Zij is erg lief en is voortdurend bezorgd over wat er niet goed gaat / kan gaan. Het eerste wat ze zegt als ik binnenkom: er is een probleem?! O jee. Warm water. Er is geen warm water in de douche. Misschien, zegt ze angstig, wordt het vamiddag gemaakt, maar dat is niet zeker. Ze geeft me een aanleiding om alsnog op zoek te gaan naar een andere slaapgelegenheid. Ik glimlach en dat is blijkbaar genoeg. Ik zie haar tot rust komen. Ik ben nogal groot en imponerend met mijn lengte en die grote zak op mijn rug en die flaphoed. 

Ze laat me de slaapkamer zien met een tweepersoonsbed en een persoonsbed (drie euro goedkoper). Ik besluit te kiezen voor het tweersoonsbed. Ik laad alles af en ga het stille stadje in, vrijwel alles is dicht, behalve een tatooshop, de apotheek (met dat groene kruis aan de muur) waar ik balsem voor mijn voeten koop en een bar/kiosk waar ik geniet van een heerlijke koffie en een lekkere pils. ’s Middags wordt het warm water gemaakt. ’s Avonds eet ik met Monique – zo heet ze – en een Belgisch Waals stel een heerlijke schotel van witlof en ham en eieren. De Belgen zijn met twee auto’s en rijden kortgezegd een auto naar de bestemming en de andere naar het beginpunt. Ze genieten zo acht dagen lang van de wandelingen in de omgeving vanaf Vézelay. Na een levendige discussie over de politiek in Fr, Be, NL en EU gaan we naar bed. Na een douche en massage van mijn voeten ga ik slapen, alleen in het grote tweepersoonsbed. 

3 gedachten over “Dag 33: Asnois – Varzy (20 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Zoooo wat een mooie natuur! De koolzaad velden tegen die blauwe lucht. Wat fijn dat het weer meewerkt. Blijf genieten van je mooie verslag van de dag! Laat op zijn tijd je voeten verzorgen. Zie met plezier uit naar alles wat volgt!
    GROETJES

    Geliked door 1 persoon

  2. Ha “bikkel”, zoals ik je noemde in onze famllie app. En dat ben je ook, je laat je door niets uit het veld slaan. 🙂 En net wat onze Nel ook beschrijft. Wat een prachtige plaatjes!!! Die koolzaadvelden zie je inderdaad heel veel in de Morvan. Prachtige schakering van kleuren. Goed dat je nu even de tijd neemt op je voeten/enkels weer wat rust te geven. En wat leuk dat je zoveel mensen uit verschillende landen ontmoet, maar het is natuurlijk ook super dat je zo vloeiend Frans spreekt en kunt lezen, vooral Suske en Wiske lijkt me een goede tijdbesteding haha. Veel succes op deze bijzondere en spannende dag vandaag, de dag van de verkiezingen. Het zal er flink aan toe gaan af en toe. Geniet van je vrije dag en wij kijken weer uit naar je volgende verslag. Liefs uit Asten.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ha Jaap, net als andere collega’s ben ik ook super trots op jou, plaatsvervangend weliswaar, en ik hoef er zelf niet veel voor te doen, maar toch. Wat bof ik toch maar weer om jou als collega te hebben gehad.
    het is nu alweer een dag na de verkiezingen en je zult wel de vreugde van de overwinning van Macron wel meevieren denk ik.
    En, oja, dat kaarsje in Vezelay heeft goede uitwerking gehad op de genezing van mijn knie! Dank je daarvoor. Het is meimaand en je weet wat dat betekent in de St. Jan. Ik zal voor jou ook een kaarsje opsteken en hoop daarmee dat je pijnlijke ledematen weldra weer genezen.
    Jaap, ik wens je toe dat je je 2e en 3e “hoofdstuk” van jouw Camino net zo goed zult beleven als je 1e hoofdstuk.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑