Dag 23: Sézanne – Bagneux (26 km)

Dinsdag 25 april 2017

Na een bescheiden ontbijt in de eetzaal met de oudjes van het bejaardenhuis, gingen we met z’n vieren weer op pad. Zo leerden we de dames beter kennen. Beide werkzaam (geweest) in de sociaal-culturele sector, vriendinnen en samen het wandelen (met de stokken) ontdekt. Zij lopen elk jaar een flink stuk van de Camino, deze keer van Reims tot Limoges. De eerste korte pauze is bij een bankje waar de pelgrim met betonijzer in elkaar is geknutseld, versierd met stickers en schelpen. De Pelgrimstocht leeft hier. 

Kunst met pelgrims

Lange tijd lopen we langs een verlaten spoorweg naar het zuiden. Fouten kunnen we eigenlijk  niet maken. Onze grootste zorg was het weer. Het zou vandaag zeker gaan regenen, dus ik heb ook de rugzak ingepakt in de groene zak tegen de plensbuien. Meer dan enkele spettertjes hebben we niet gehad, geboft dus. Toch is de bewolking laag en dreigend Ook komende dagen blijven droog. 

Dreigende luchten

Dan komen we in Anglure waar de dames slapen, we gaan een warme koffie drinken. Na afscheid gaan Maurice en ik verder (ca. 4 km) naar onze bestemming in Bagneux. Daar worden we zeer enthousiast ontvangen door meneer en mevrouw van de gîte. Maria (zie eerder verslag) had dit geadviseerd, zij was die ochtend hier vertrokken. Lekkere avondmaaltijd, welkomstdrankje (eau de vie van druiven), alle kleren gewassen en een lange avond gepraat over van alles en nog wat. Gevoel van thuis bij familie. Nog steeds alles in orde, goeie voeten, spieren, enkels, knieën en ook ademorganen best goed. Morgen verder.

Een gedachte over “Dag 23: Sézanne – Bagneux (26 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Ha die Jaap en Maurice!
    Aan het einde van een mooie koningsdag genoten van het super reisverslag van 3dagen. Fijn dat het zo goed gaat en ook de ontmoetingen zijn speciaal Hoop dat alles het naar behoren blijft doen!
    Blijf jullie met veel plezier op de voet
    volgen hoor!
    Lieve groetjes Nel

    Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑