Dag 53: Limoges (rustdag 1)

Donderdag 25 mei 2017

Na het ontbijt zo vroeg mogelijk vertrokken naar hotel Lion d’Or nabij de historische cité. Genieten van de luxe van een bad, een eigen wc en douche en dichtbij de bezienswaardigheden van Limoges. De kathedraal is werkelijk indrukwekkend.

De indrukwekkende kathedraal van Limoges

Er zijn veel toeristen om de kerk en er zijn verschillende diensten op deze hemelvaartdag. Voor in de kerk is een ‘Jardin de Pacques’ of paastuin aangelegd waar helemaal rechts een grot is te zien waar de sluitsteen gedeeltelijk is weggerold en de indruk wordt gewekt dat iemand die daar was, de grot heeft verlaten. De opstanding van Jezus als onderdeel van het paasverhaal.

Limoges is een stad waar alle wegen op een helling liggen, het is voortdurend stijgen of dalen. Vooral ouderen hebben daar natuurlijk problemen mee.  Met een rollator kom je hier niet ver, in NL beseffen we dat niet genoeg, hier zijn om die reden veel ouderen afhankelijk van autovervoer van anderen. Dat zijn vooral de kleinere Europese autootjes. Fietsen zie je natuurlijk niet, tenzij het gaat om wielrennen uiteraard.

Ik bezoek verschillende terrasjes, neem als lunch een pannekoek met een glas cola. Het is erg warm geworden. Ik neem een lange siësta en ga daarna naar het musée des beaux arts. Belangrijke kunst in Limoges is emaux (meervoud van email) en porcelein. Ook zijn er nog diverse impressionistische schilderwerken te vinden. Dan bezoek ik nog de Franse tuin van de terrassen achter het museum. 


Franse tuinterrassen

Vanaf de plattegrond doet het denken aan de Versaille-tuinen, maar als je er loopt krijg je steeds te maken met trapje op en trapje af. Die hoogteverschillen tussen de deeltuinen krijg je pas door als je er zelf loopt. 

Nog wat gegeten en daarna terug naar mijn hotel om al mijn kleren in de badkuip te wassen. Out of Africa op tv. Prima geslapen.


Sokken te drogen op de koude verwarming

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑