Dag 1: Berlicum – Son (27 km)

Maandag 3 April 2017

Om 6 uur op, douchen, aankleden en rugzak checken, aanvullen en wegen: 10 kilo (zonder water, is toch niet zwaar zou je zeggen), ontbijten en dan komen Sofie en Marleen, vrienden en buren afscheid nemen. Erik, mijn vierdaagsemaatje, is er ook al; hij loopt de eerste twee dagen mee. Hij is mijn webmaster voor dit verslag en de gps-navigatie. Om 8 uur wandelen we de straat uit, het is mistig, 9 gr: prima wandelweer.

Wat een gezwaai

Een uurtje later zijn Erik en ik aangekomen bij de Sint-Jacobuskerk in Den Dungen, Verrassing: twee collega’s staan te wachten voor de kerk: Marten en Martin. De eerste stempel van Jacobus de Meerdere ontvangen we hier. De pastoor kon helaas niet komen om mij te zegenen, vertelde de vriendelijke mevrouw met de stempel.

Marten, ik en Martin voor de kerkpoort

De eerste stempel

Daarna door naar Olland en Sint-Oedenrode waar we om half één een twaalfuurtje bestelden. Bleek dat we in vierenhalf uur al 21 km hadden gelopen. Naar Son was het nog een klein eindje. Enthousiast ontvangen door zusje Ellen en haar man Wilbert. Gezellig in de tuin, gevolgd door een heerlijke maaltijd. ’s Avonds aan de slag met digitale apparatuur, gps en foto’s bekijken en even contact met het thuisfront. Heerlijke douche, gloeiende voeten, beetje stijf en stram, maar geen blaren. Morgen weer met Erik, maar wel minder bagage mee. Tjonge, 27 km: 1% zit er op! Ik ben optimistisch!

6 gedachten over “Dag 1: Berlicum – Son (27 km)

Voeg uw reactie toe

  1. Jaap,het grote avontuur is begonnen. Leef en Beleeg met volle teugen, stap bij stap! Warme groet uit het mooie Bellingwolde, Vincent en Jo

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑